led4you.ro

Viitorul iluminatului in orice locuinta se pare ca este in momentul de fata reprezentat de tehnologia LED. Desi piata nu este inca suficient educata in ceea ce priveste beneficiile acestei variante de iluminat, cererea pentru astfel de surse de lumina este in continua crestere. De la consumatori casnici pana la iluminat in institutii, spatii comerciale ori chiar iluminat exterior, varianta led-urilor este din ce in ce mai cautata datorita in principal eficientei oferite.

Principalul avantaj al surselor de iluminat cu led este dat de durabilitate. Lampile cu led pot avea o durata de functionare de pana la 100.000 ore, ceea ce inseamna aproape 11 ani de functionare continua, ori 22 de ani la operare la 50% din capacitate. Aceasta durata de viata este un avantaj net comparativ cu cea a unui bec cu incandescenta, ce poate rezista pana la 5.000 ore, in medie.

Nu poate exista comparatie nici din punct de vedere al costurilor necesare pentru intretinere. In cazul surselor de iluminat traditionale, fie tuburi fluorescente, fie becuri cu incandescenta, costurile de intretinere ajung foarte ridicate. Cladirile de birouri in care necesarul de lumina este ridicat au astfel de costuri, care pot fi insa eliminate, eficientizate cu ajutorul becurilor cu led.

Un alt punct forte al iluminatului cu led il reprezinta consumul energetic redus. Un circuit led are un raport de 80%-20% eficienta: 80% energie electrica transformata in energie luminoasa si 20% sub forma de caldura emisa. In cazul becurilor cu incandescenta raportul este inversat, 80% din cantitatea de energie fiind disipata sub forma de caldura.

Unde pot fi gasite astfel de surse eficiente de iluminat? Personal am achizitionat becuri cu led, benzi cu led si cateva spoturi pentru intreaga locuinta de la Led4You. Gama completa de produse m-a ajutat sa luminez casa mult mai eficient si diferenta s-a facut simtita chiar din prima luna la factura de energie electrica.

Pe langa avantajele enumerate mai sus, as mai adauga cateva: dimensiunile reduse ale ledurilor le fac ideale ca surse de iluminat in locuri greu accesibile, in care nu pot fi montate becuri cu incandescenta ori neoane. O lumina ambientala este o misiune indeplinita foarte usor prin aplicarea benzilor cu led pe blatul din bucatarie, pe mobila din sufragerie ori dormitor. In plus, intensitatea luminoasa poate fi usor reglata, culorile de asemenea. Becurile cu led sunt si mult mai rezistente la socuri si vibratii si functioneaza optim si la temperaturi extreme. Fara substante toxice (neoanele de exemplu contin mercur), durabile si eficiente, sursele de iluminat cu led par sa fie intr-adevar viitorul in ceea ce priveste iluminatul.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *