implant
implant

Datorita progreselor din domeniul medical, speranta medie de viata a oamenilor s-a imbunatatit constant in ultima perioada de timp. Asta a dus la cresterea problemelor dentare, intrucat dintii nu sunt prevazuti sa dureze o viata atat de lunga. Ca rezultat, exista la dispozitia persoanelor diverse solutii de inlocuire. Printre aceste optiuni se numara implanturile dentare, care sunt preferate in mod special pentru aspectul natural pe care il au si pentru durabilitate. Cu toate acestea, inainte de a lua o astfel de decizie, trebuie cantarite bine avantajele si dezavantajele.

Procedura de implant dentar este una importanta intre procedurile cosmetice dentare. In aceasta procedura, un implant de titaniu este fixat in maxilar, unde este lasat sa se asimileze bine osului. Dintele fals este apoi insurubat pe acest implant si ramane vizibila doar coroana dentara falsa. Procedura este una de durata, intinzandu-se pe parcursul catorva saptamani.

Cel mai important dintre avantaje este posibilitatea de a avea un aspect aproape natural. Implanturile dentare pot fi folosite eficient in tratarea abceselor si altor probleme dentare. Persoanele care pierd dinti sanatosi ca urmare a loviturilor sau traumatismelor datorate accidentelor beneficiaza din plin de aceasta procedura. In plus, poate fi folosita si ca sprijin pentru dintii alaturati care nu sunt sanatosi sau nu sunt bine fixati. Implanturile dentare sunt facute sa reziste o viata si nu necesita o intretinere speciala. La persoanele sanatoase, rata de succes este de pana la 98%, daca se urmeaza pasii postoperatorii. Implanturile sunt ferme si nu deranjeaza nici la vorbire, nici la mancare.

Pe langa avantaje exista desigur si neajunsuri. Nu toata lumea poate sa beneficieze de aceste implanturi. Costurile implicate pot sa ii faca pe multi sa renunte la aceasta metoda de tratament. Cei cu maxilarele slabite sau boli ale oaselor nu pot sustine implanturile, de asemenea cei care au obiceiul involuntar de scrasnire a dintilor nu sunt candidati buni pentru implanturi dentare. Uneori chiar si un candidat bun pentru implant poate intampina probleme postoperatorii, se poate intampla sa apara o respingere, implantul poate sa nu se fixeze, pot aparea infectii si disconfort. Per total se pare ca este o procedura oarecum riscanta, de durata si destul de costisitoare. Daca sunteti insa un candidat bun si se face o intretinere buna postoperatorie, aveti sansa de a avea dinti implantati care vor oferi un aspect natural, nefiind sesizabila diferenta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *