Importanta unui contabil pentru o societate

rmaudit.ro

Poate ca unii stiu, poate ca unii nu. Un contabil pentru societate este insa un necesar absolut. Nu reprezinta doar o persoana care tine evidenta primara a contabilitatii si gestioneaza cheltuielile si veniturile. Un contabil sau o firma de contabilitate care ofera astfel de servicii trebuie sa fie un partener activ in firma. Efectiv ajuta la luarea deciziilor importante prin prisma cunostintelor pe care le are despre societate, despre posibilitatile financiare, despre fondurile obtinute si cheltuielile existente si asa mai departe.

Se cauta de asemenea servicii de contabilitate ieftine, insa se stie ca nu tot timpul ceea ce este ieftin este si superior din punct de vedere calitativ. Pe de alta parte nu intotdeauna preturi si tarife reduse inseamna si rabat de la calitate. Intervine aici o dilema, insa oricare ar fi alegerea, importanta serviciilor de contabilitate nu poate fi subliniata indeajuns.

Orice manager sau antreprenor isi pune la un moment dat o intrebare: „Cum pot sa platesc taxe mai putine?”. La aceasta intrebare doar un contabil sau o firma specializata pe servicii de contabilitate complete si complexe poate avea un raspuns. Marea majoritate se bazeaza pe propriul contabil pentru intreaga gestiune, cu toate acestea in multe cazuri acel contabil nu face fata ori este prea implicat in intreaga activitate pentru a putea avea si o imagine de ansamblu. Externalizarea serviciilor de contabilitate este o optiune extrem de utila. Se ofera identificarea tuturor problemelor existente, consultanta financiara, identificare si aplicarea celor mai bune strategii fata de toate tertele persoane, fie ca e vorba de clienti, furnizori, parteneri ori altii.

Serviciile de contabilitate a salariilor sunt de asemenea de maxima importanta pentru orice organizatie. Fiecare antreprenor, oricat de buna si inovativa ar fi ideea sa, este perfect constient ca nu poate face totul singur, ca de fiecare data se lucreaza cu oameni. Importanta salarizarii corespunzatoare se face astfel simtita, complexitatea calculelor putand sa fie uneori foarte solicitanta pentru contabilul firmei care mai are si multe alte sarcini de indeplinit.

Uneori se cere si o situatie exacta a intreprinderii sau afacerii la un anumit moment. Se doreste cunoasterea pozitiei prezente, pentru a se putea lua una sau mai multe decizii eficiente in ceea ce priveste strategiile pentru viitor. Este necesara astfel o „radiografie la rece” a intregii situatii, fapt ce nu poate fi realizat decat printr-un audit financiar, statutar sau audit intern.

Misiunea contabilitatii devine astfel vitala pentru orice organizatie, iar contabilul ori firma de contabilitate specializata aliatul perfect pentru optimizarea cheltuielilor si veniturilor, a taxelor si impozitelor, efectiv pentru mentinerea societatii la un nivel profitabil.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.