black friday 2015

In fiecare an se face o mare tevatura in jurul zilei de Black Friday. Era de obicei ultima zi de vineri din luna noiembrie, acum insa a avut loc cu o saptamana mai repede, cel putin in cazul magazinelor online din tara noastra.

Toata lumea a asteptat reducerile, febra cumparaturilor de Black Friday facandu-se simtita inca de miercuri, 18 noiembrie. Pregatirile au inceput probabil de mai mult timp, insa chiar joi binecunoscutul eMAG a fost blocat in jurul orelor 16. Motivul? Romanii in cautare de reduceri au blocat site-ul oficial, vizitandu-l in numar foarte mare. In fiecare an parca se intampla acelasi lucru: astepti reducerile si cand ai acces in cele din urma la ele, majoritatea stocurilor sunt epuizate.

Personal eram in cautarea unei placi video pentru PC si am asteptat ca reducerile sa inceapa imediat dupa miezul noptii. Surpriza neplacuta a fost ca eMAG abia dupa ora 1 dimineata a trimis un newsletter abonatilor, cu produsele aflate la promotie de Black Friday, iar ofertele efective au intrat in vigoare abia dupa ora 8 dimineata pe site.

Concurentii eMAG nu s-au lasat mai prejos in acest an si unii dintre ei au inceput Black Friday de joi seara, dupa ora 22:00. Cu eMAG istoria s-a repetat si in 2015, la fel ca si anul trecut. Abia la 7 dimineata, de Black Friday 2014, magazinul online afisa ofertele disponibile. Anul acesta a fost intarziata cu inca o ora aparitia lor. Poate ca anul viitor Black Friday va incepe la pranz?

Oricum toata agitatia legata de Black Friday mi se pare nejustificata. Promotii si oferte gasesti pe tot parcursul anului. Nu spun ca a cumpara un iPhone 6 cu 1999 lei nu e avantajos, sau ca a gasi un televizor led cu diagonala de 80 la 499 lei nu e un chilipir curat. Totusi ofertele astea au fost primele la care a aparut eticheta „stoc epuizat”. Chiar daca vor face ceva vanzari, sunt de parere ca Black Friday 2015 nu e ceva extraordinar – anii trecuti parca erau oferte mai bune.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *