imprimanta haine

knitIn ultimul timp, productia a devenit foarte importanta, fabricarea in masa de produse la preturi scazute imbunatateste marginile cresterii profitului, dar impinge conditiile precare de munca catre o intrecere in dezvoltarea pietei. Productia presupune procese lungi si precise, inainte ca acele produse sa ajunga in mainile noastre, multe dintre ele fiind universale in viata noastra de zi cu zi si frecvent contact apropiat de noi, precum textilele.

Intr-un asa context precum preturile pietei pe care il platim pentru produse nu a amortizat externalitatile create, desi ajungem sa platim mai putin pe ele decat impactul real pe care il au in societate si mediu.

OpenKnit ofera o alternativa a acestei model de productie. Este o sursa deschisa, avand un pret mic de sub 550€, acea unealta de fabricare digitala care permite utilizatorului oportunitatea de a-si creea haine din fisiere digitale. Incepand de la materii prime, pana la a face un pulover in aproximativ o ora. Creearea si proiectarea digitala a hainelor si purtarea lor este posibila acum, rasplatind utilizatorul cu abilitatea de a lua decizii tinand cont de creativitate si responsabilitate.

Openknit este inspirat de un proiect RepRap si este in continuare in dezvoltare organica pentru comunitate. Aceasta imprimanta ofera o multime de posibilitati distractive pentru a-ti face o garderoba pe care vei putea s-o porti oriunde si in orice mediu, mai ales daca este propriul proiect.

Pentru a creste accesibilitatea la aceasta unealta, un manual care iti descrie pas cu pas ce trebuie sa faci a fost publicat, in timp ce software-ul Knitic iti permite sa iti proiectez hainele in ce mod doresti foarte usor, in cele din urma dandu-le imprimantei cu numai cateva click-uri.

Do Knit Yourself, este o platforma de proiectare a hainelor, un dulap virtual care ii permite utilizatorului sa distribuie haine, nu numai cu cei din jurul sau.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *