pompa submersibila

Se spune ca pana cand nu te loveste nevoia, nu stii ce abordare sa acorzi unui lucru anume. Se intampla adesea ca pompele submersibile sa fie considerate un subiect greoi de inteles. Ei bine cand te paste nevoia, incepi sa pricepi altfel. Asadar, descopera in randurile ce urmeaza cateva dintre cele mai frecvente intrebari legate de acest subiect, pentru o mai usoara intelegere a utilitatii lor.

Cu si despre pompele submersibile

Trebuie sa stii ca pompele submersibile sunt cele care iti vor extrage apa de la adancime, fiind astfel mai usor sa fii alimentat cu apa menajera. Poate ca pare greu de crezut insa unele zone mai ales cele rurale nu dispun de dotarile sistemelor urbane, cu tevi, canalizari etc. Deci este necesara o investitie in acest sens, care sa corespunda nevoilor, sa fie eficienta si sa scuteasca de efortul uman de a scoata apa din fantani, in stil clasic.

Pompele submersibile sunt atat de diverse, cu preturi pe masura. Au capacitati diferite, au putere de aspiratie diferita. Insa mai intai de toate trebuie sa alegi din tipologia acestora. Spre exemplu, clasa de pompe submersibile cu hidrofor este mai avantajoasa, fiind un sistem mai complex.

Deci, ce este o pompa submersibila si ce este un hidrofor?

Spus pe scurt, hidroforul aspira apa si va fi ceea ce asigura transmiterea ei prin tevi, catre locuinta. Pompa este cea care impinge apa catre sistemul de conducte. Cea din urma este indicata pentru adancimi mai mari de 8 m.

Ce este mai indicat sa alegi intre o pompa si un hidrofor?

Daca ai de ales intre cele doua se pare ca ideal ar fi sa optezi pentru o pompa intrucat este la adancime si nu produce nici zgomot. Dar, exista si pompe in sistem hidrofor precum cele de la shop-einstal.ro care asigura un sistem mai complex si au avantajele celor doua, implicit.

Conteaza la cel nivel de adancime se afla apa?

Desigur ca adancimea de la care se doreste extragerea apei conteaza de asemenea. Insa pompele submersibile sunt in general cu o capacitate destul de mare, astfel incat pot functiona eficient indiferent despre ce adancime este vorba. De asemenea, are si o forma alungita ce favorizeaza plasarea ei si eficienta de impingere a apei catre conducte.

Cat sunt de rentabile?

O scurta analiza a tipului de pompa dorita a fi achizitionata poate fi sursa de informare. De regula pompele sunt rentabile ca si costuri, intretinere, intrucat au un motor sigilat, ferit de coroziune sau alti factori externi, deci nu are nevoie de un tratament anume. Daunele sunt limitate in acest fel.

De asemenea, se ofera si garantia produsului, ceea ce asigura din start o buna functionare si zero costuri in caz de defectiune. Cel putin la shop-einstal.ro, se ofera garantie in medie de 2 ani, conform cu ceea ce producatorul specifica.

Dotarea unei locuinte cu o pompa submersibila inseamna eficienta si confort. Pare imposibil sa crezi ca tocmai apa,  ce este vitala si necesara la orice, nu este disponibila. Din fericire exista si alternativa, de genul pompelor submersibile. Mai ramane alegerea facuta de fiecare doritor, astfel incat sa se indeplineasca necesarul de furnizare de apa, zilnic.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *