Dupa ani si ani de folosire a unui sistem de tevi de orice fel este si normal sa apara fie mici defectiuni, fie chiar mirosuri de orice fel. Nu este deloc placut ca la un moment dat sa simti un miros ce invadeaza intreaga bucatarie sau baie. Asa ca din cand in cand ar trebui sa apelam si la ceea ce tine de curatarea tevilor si pana acolo sa depunem un efort, minim posibil, de a intretine tevile.

Sfaturi de intretinere a tevilor

Desigur, calitatea unei canalizari este cea care determina pana la urma in ce masura trebuie sau nu sa se realizeze o schimbare sau daca este cazul sa tinem cont de intretinere sau de inlocuire directa. Pana la acel punct un minimum posibil inseamna sa ne dam seama ca nu orice poate curge pe teava de canalizare. Poate ca ai o vaga impresie ca asta se va intampla doar ca la un moment dat ar putea sa se intoarca totul impotriva ta, la propriu.

Se recomanda a nu se arunca orice tip de deseu pe teava de canalizare. Sunt o varietate de tipuri de deseuri ce se inscriu aici. Tine pana la urma si responsabilitatea pe care o are fiecare, de faptul ca este important sa stim prin logica simpla ce se poate sau nu arunca pe teava. Doar ca unele cazuri ai putea ramane surprin de situatii. Spre exemplu orezu, zatul de cafea sau chiar si serveletele umede adesea aruncate pot bloca „traseul” de pe teava de canalizare, ceea ce face ca tevile sa se infunde, spus in termeni populari.

Cel mai groaznic este sa ti se infunde tevile de canalizare. Sa nu crezi ca traind intr-un spatiu personal si individual de genul unei case nu te vei confrunta cu aceeasi problema; poate nu la acelasi nivel ca atunci cand teava de canalizare este comuna cu mult mai multe persoane, apartamente si totusi se intampla oarecum la fel.

Asadar, tinand cont de riscul ca in timp vechimea si calitatea sistemului de tevi de canalizare sa se stramtoreze nu numai grija pe termen lung conteaza ci si serviciile de vidanjare. Gasesti aici, online, o serie de ajutoare in acest sens si sfaturi pentru a nu te lovi de aceste tipuri de probleme. Vei gasi de asemenea si ceea ce tine de firmele profesioniste care ofera vidanjare, curatare de tevi. Si daca ajungi in acest caz trebuie sa stii de asemenea ca a actiona la timp inseamna a evita ca ceva mai grav sa se intample. Cu alte cuvinte, pana cand sa se ajunga la partea de disconfort cand nu mai poti folosi zona de toaleta si bucatarie, pana cand sa se ajunga la apa refulata la tine in casa serviciile de vidanjare ar trebui sa fie alegerea celor care gandesc responsabil.

Fiecare dintre noi are o maniera de a tine cont de intretinerea tevilor. Poate ca unele chiar rudimentare insa decat deloc ar trebuis sa tinem cont de ele putin cate putin. Asta in cazul in care nu ne dorim a afecta total ceea ce tine de calitatea sistemului de canalizare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *