bun lider

iStock_000003541361SmallCare este cea mai importanta caracteristica a unui lider? Unii ar putea spune ca este integritatea sa, altii ar spune ca este un bun motivator. Dar defapt este constiinta de sine, abilitatea de a-ti monitoriza emotiile si reactiile, este factorul cheie in succes.

  • Mentine-ti mintea deschisa. Cand ai abilitatea de a-ti regla propria lume emotionala, atunci poti sa adaptezi la emotiile celorlalti. Pentru a fi un lider de succes, trebuie sa fii curios despre noi oameni si despre ce au ei de oferit. Acest lucru arata ca poti fi un jucator in echipa, cu cat esti mai deschis fata de altii, cu atat mai creativ devii.
  • Gandeste-te la atuurile si slabiciunile tale. Indivizii constienti de sine isi stiu propriile atuuri si slabiciuni si sunt capabili sa munceasca din acel spatiu. Gandindu-te la asta inseamna ca stii cand sa ceri ajutor si cand esti bun de unul singur.
  • Mentine-te concentrat. Facand conexiunile cu toata lumea din jurul tau este important ca lider. Dar nu poti realiza acele conexiuni daca esti distras. Antreneaza-te sa te concentrezi pentru perioade mai mari de timp fara sa fii rapit de retelele sociale, emailuri si alte distrageri mici.
  • Stabileste-ti granitele. Un lider trebuie sa aiba granite puternice. Sa fii cald in legatura cu ceilalti, dar sa stii sa spui nu cand trebuie s-o spui. Fii serios despre munca si pasiunile tale, mentine-ti granitele si mentine integritatea scopurilor tale.
  • Imbratiseaza-ti intuitia. Oamenii de succes au incredere in intuitie si isi asuma riscurile asociate cu aceasta. Instinctele sunt bazate pe supravietuirea celui mai bun si nevoia de a avea succes. Ne spun ceea ce o sa facem in continuare. Invatati sa aveti incredere in acestea si sa le folositi.
  • Antreneaza-te la auto-disciplina. Liderii buni tind sa fie disciplinati la munca si in orice zona a vietii lor. Este o trasatura de caracter care ii furnizeaza cu concentrare de durata necesara pentru conducere puternica.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *