Inteligenta Artificiala companieNu i-a luat mult lui Jack Tretton, fostul presedinte a celor de la Sony Computer Entertainment America, pentru a se gasi intr-o noua pozitie, compania de dezvoltarea a inteligentei artificiale, Genotaur, a anuntat astazi ca Tretton s-a alaturat in consiliul consultativ al companiei.

Tretton a spus ca parte din anuntul de azi, ca Genotaur are o abundenta incredibil de impresionanta de resurse si expertize, care vor imbuntatati foarte mult modul in care consumatorul interactioneaza cu tehnologia. Acesta spune ca vrea sa-si imparta pasiunea pentru a aduce divertismentul interactiv si produsele de tehnologie de ultima generatie pe piata cu noua echipa.

Compania ce are sediul in San Diego, Genotaur, a fost fondata anul trecut si lucreaza la un proiect care aspira sa creeze noi forme de interfate de inteligenta interaactiva dintre oameni si computere, pe care le vor licentia mai apoi altor companii.

Desi aventura nu ar putea fi legata direct cu jocurile video, anunturile de astazi noteaza ca jocurile sunt unele din mai multe domenii care ar putea licentia tehnologia la care Genotaur lucreaza. Tretton de asemenea nu este singura persoana implicata cu compania ce are un trecut in industria jocurilor video, consultantul Tim Hays a lucrat anterior la Electronic Arts, Sega si Sony, printre alte companii, iar membrul consiliului de consultanta, Rob Wyatt a fost conducatorul arhitect al sistemului pentru Xbox-ul original.

Tretton ce a lucrat la Activision inainte sa vina la Sony, a parasit SCEA la sfarsitul lui martie si a fost descris ca o intelegere de comun acrod intre cele 2 companii. A fost la SCEA inca din 1995, muncind la lansarea din America de Nord a fiecarei platforam Playstation, inca de la primul. A fost numit presedinte si CEO-ul companiei in 2006, si a ramas in acel rol pana la plecarea de mai devreme anul acesta, ce a fost succedat de vice presedintele lui Sony Network, Shawn Layden.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *