comunciare

Fiecare relatie trebuie hranita pentru a se putea dezvolta odata cu trecerea timpului. Cel mai important factor in acest caz este comunicarea. Lipsa comunicarii duce la neintelegeri. In programul haotic pe care il avem unii dintre noi, uitam sa acordam suficienta atentie nevoilor celor dragi. Suntem atat de angajati in treburile zilnice, incat uitam sa ne ocupam de relatiile cu ceilalti; acestea se slabesc, incep sa apara dubii, uneori chiar lipsa de incredere sau de respect.

A nu comunica adesea cu partenerul il poate face sa se simta singur si izolat. Conform psihologilor, astfel de persoane tind sa se retraga de la activitati sociale si sunt mai vulnerabile din punct de vedere emotional. Consecintele lipsei comunicarii afecteaza intreaga personalitate si de asemenea are influenta si asupra vietii personale, profesionale si sociale.

Relatiile de orice tip pot fi imbunatatite prin folosirea diverselor forme de comunicare. Daca la un moment dat considerati ca relatia cu membrii familiei are nevoie de o reimprospatare, trebuie sa petreceti ceva timp cu acestia. Faceti o iesire de weekend, acordati si familiei acel timp atat de necesar, fie ca va uitati impreuna la televizor, luati o masa in oras sau mergeti la o plimbare.

Lipsa comunicarii cu copiii poate avea de asemenea consecinte nefaste. Trebuie acordata atentie foarte multa nevoilor si dorintelor acestora. Daca sunt neglijati, isi pierd acea siguranta emotionala de care au nevoie pentru a putea reusi in viata.

Intr-o casnicie lipsa comunicarii poate avea efecte devastatoare. Dragostea, respectul si intelegerea reciproca sunt lucrurile de baza. Impartasiti-va grijile si problemele unul celuilalt, acceptati-va partenerul cu punctele lui forte si slabe.

Chiar si in ceea ce tine de domeniul profesional, comunicarea are un rol foarte important. Discutiile cu superiorii, comunicarea atat pe plan orizontal – cu colegii aflati pe acelasi nivel ierarhic – cat si pe plan vertical – cu superiorii dar si cu subordonatii, are un rol critic in dezvoltarea unui climat propice progresului in orice organizatie.

In concluzie putem spune ca o comunicare eficienta reprezinta cheia succesului oricarei relatii. A nu comunica duce la probleme atat pentru individ cat si pentru cei aflati in jurul sau.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *