Lucruri pe care le inveti din fotografie

fotografie

Cele mai bune lectii de viata provin din experiente, fie ca sunt placute sau neplacute. Intr-un mod similar, fotografia ne ofera niste lectii de care ne putem folosi in viata, indiferent daca o practicam la nivel de hobby sau pentru a ne castiga existenta.

1. Inveti sa te exprimi. Se spune ca o fotografie face cat o mie de cuvinte – chiar asa este! Arta fotografica este o buna modalitate de exprimare, de a prezenta lumii opiniile si imaginatia de care dai dovada.

2. Atentia la detalii. Odata ce ai inceput sa fotografiezi – fie din placere, fie ca meserie, iti vei schimba modul cum privesti lucrurile. Totul se schimba cand privesti din perspectiva unui fotograf – vei observa pana si cele mai mici si extraordinare detalii chiar si in viata de zi cu zi: modul cum cade lumina pe obiecte, culorile si profunzimea lor, texturile, natura, oamenii si toate celelalte. In cele din urma prin astfel de detalii ajungi sa descoperi frumusetea din jurul tau.

3. Rabdare. Totul in viata este despre asteptare si invatatura. In timp ce esti in cautarea unui cadru ideal, inveti sa fii mai rabdator, mai calm si iti controlezi mult mai bine temperamentul. Setarile diferite ale camerei si incercarile repetate ce duc in cele din urma la reusita te invata despre rabdare – si in viata, pentru a ajunge la succes ai nevoie de acest lucru.

4. Perseverenta. Nu depinde totul de a avea cel mai bun echipament, conteaza foarte mult si persoana care fotografiaza. Uneori va trebui sa te intorci iar si iar la acelasi cadru, la acelasi peisaj, pentru a imortaliza cadrul dorit. Va trebui sa te apropii sau sa te indepartezi de subiectul fotografiat, iar acest lucru nu il poti realiza decat prin incercari repetate si perseverenta.

Fotografia te mai invata si despre perspectiva – poti face zeci de instantanee despre acelasi subiect, din unghiuri diferite. Tot timpul pentru fotografie trebuie sa fii pregatit – sa ai tot echipamentul, camera foto cu bateriile incarcate etc – acest lucru te ajuta sa fii mai organizat si in viata. Cu cat vei afla mai multe despre fotografie, cu atat va incepe sa iti placa mai mult. Chiar daca pare pur si simplu amuzant sa apesi un buton si sa imortalizezi un moment, arta fotografica presupune mult mai mult de atat.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *