Managementul timpului la locul de munca

timp

Timpul este cu siguranta cel mai important aspect pentru un profesionist. Banii ce sunt castigati depind in mod direct de timpul pe care il petrece in birou fiind productiv. Un profesionist cu experienta va sti foarte bine ce inseamna organizarea timpului si cat este de importanta, insa un incepator nu se va putea ridica la acelasi nivel. Daca cel experimentat a trecut prin mult mai multe ore de munca, a invatat sa isi organizeze timpul pe baza experientelor trecute, reusind sa parcurga si sa duca la bun sfarsit mai multe lucruri in timp mai scurt. In acelasi timp incepatorul, care nu este obisnuit sa lucreze sub presiunea timpului, nu isi va putea organiza intr-un mod eficient programul.

Indeplinirea cerintelor si sarcinilor in termenele trasate este asteptata din partea tuturor angajatilor, asadar iata in continuare cateva sfaturi pentru cei incepatori in organizarea eficienta a programului.

Asigura-te ca esti bine informat despre rolul si responsabilitatile care iti revin. Este un pas foarte important cand esti nou intr-o companie si esti putin confuz in legatura cu ceea ce se asteapta din partea ta. De asemenea va trebui sa te informezi si despre rolurile pe care le au colegii, subordonatii si superiorii in cadrul fiecarui obiectiv.

De asemenea un aspect crucial este prioritizarea muncii. Inevitabil vei ajunge sa lucrezi la mai multe proiecte simultan. In lumea de astazi multitaskingul este cerut din ce in ce mai mult. De aceea este foarte importanta prioritizarea, fiecare sarcina trebuie rezolvata in functie de cat de urgenta este.

Lista cu lucruri de facut – daca o intocmesti, nu uita sa notezi si un interval de timp alocat fiecarui obiectiv. A nu aloca timp fiecarei sarcini duce la un program de lucru dezorganizat, si va trebui sa stai peste program pentru a termina totul.

Un ultim sfat ar fi sa nu amani lucrurile; exista uneori aceasta tendinta, din lene, chiar daca esti perfect calificat pentru sarcina trasata si nici macar nu ti-ar lua prea mult timp. In cele din urma lucrurile amanate se aduna si cumulat iti pot ocupa o gramada de timp, prin urmare mai degraba rezolvi totul cat mai repede posibil si cand apare.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *