Noua Zeelanda este o tara insulara localizata in sud-vestul Oceanului Pacific. Din punct de vedere geografic, aceasta cuprinde doua insule principale, respectiv Insula de Nord si Insula de Sud. In anii 1250-1300, polinezii s-au stabilit aici si si-au dezvoltat o noua cultura numita maori, iar europenii au luat primul contact cu Noua Zeelanda in anul 1642. Astfel, cultura Noii Zeelande este in cea mai mare parte a sa mostenita de la britanici si europeni, impletita cu traditia maori. Asadar, europenii si maorii raman cele mai mari etnii de aici, iar populatia de maori din Auckland a determinat ca acesta sa fie cel mai mare oras din lumea polineza.
De fapt, Auckland este cel mai mare oras din lume- in ceea ce priveste distanta fata de uscatul continental- aici inregistrandu-se un exces de populatie cu aproape un milion de oameni. Noua Zeelanda devine a 122-a tara cea mai populata din lume, iar in timpul evolutiei sale separate din punct de vedere geografic, aici s-a dezvoltat o biodiversitate distincta. Este un loc minunat pentru turism unde oamenii pot experimenta o multime de aventuri unice.
Greenstone
Pounamu (greenstone)- reprezinta mai multe tipuri de jad tare, durabil si foarte apreciat, gasit in Noua Zeelanda. Pounamu se refera aproape intotdeauna la jad, care se intalneste de cele mai multe ori in raurile din insula de Sud. Daca ai de gand sa te apuci de cautat jad, vei intampina ceva probleme, deoarece aceasta piatra se asunde dupa bolovanii mari care trebuie taiati sau slefuiti. Astfel, populatia mouri a reusit sa recunoasca trei tipuri de pounamu: kawakawa, kahurangi, inanga, and tangiwai. Kahurangi pounamu este cea mai rara astfel de piatra si are o culoare tanslucida.
Kakapo
Noua Zeelanda este situata la aproape 1500 kilometri est fata de coasta Australiei, in Marea Tasmaniei. Din cauza faptului ca s-a separat de continent, uscatul din prezent este recunoscut ca fiind una dintre ultimile zone in care oamenii au ajuns sa se stabileasca. Aceasta izolare geografica a dat nastere unei biodiversitati uimitoare, fiind zona cu o biodiversitate unica pe pamant. Pasarile cuprind cea mai mare zona a insulei, iar speciile de vertebrate sunt cunoscute in lume ca fiind specii endemice, ceea ce inseamna ca aici se intalnesc creaturi unice in lume.
Kakapo, denumita si bufnita papagal, reprezinta o specie de papagali de talie mai mare si care este nocturna. Este cel mai mare papagal din lume si are o speranta de viata mai mare decat orice alta specie din lumea animalelor: aproape 60 de ani. De asemenea, Kakapo este o pasare pe cale de disparitie, iar asemeni mai multor specii de pasari insulare, acestea si-au pierdut abilitatea de a zbura in absenta pradatorilor mamiferi.