meditatie

Meditatia este un mijloc prin care se poate obtine calmul si starea de liniste dorita. Exista destul de multe astfel de tehnici de relaxare si meditatie disponibile celor care vor sa se detensioneze, care pot fi folosite oriunde, indiferent de situatie.

In zilele noastre, poti medita cand participi la o intalnire, cand ai iesit la o plimbare sau cand stai la coada de la casieria unui supermarket. Meditatia implica in fapt exercitii de respiratie si anumite posturi ale corpului. Beneficiul direct este o stare deplina de relaxare, care te ajuta sa iti concentrezi atentia pe un singur gand, situatie sau obiect.

Mintea ne este adesea aglomerata de griji si emotii negative, care ne afecteaza judecata. Folosind insa tehnicile de meditatie disponibile oricui, este posibila eliminarea acestor ganduri haotice care nu duc decat la frustrari si stari de confuzie.

Meditatia reuseste atunci cand alte abordari par sa nu ajute. Din momentul in care a fost introdusa ca solutie pentru combaterea stresului, a ajutat milioane de persoane care duc vieti mai fericite chiar in momentul de fata si care sunt mult mai bine pregatite sa faca fata oricaror provocari.

Meditatia este de asemenea un antidot impotriva stresului. Corpul uman este supus diversilor factori fizici sau psihici, care in cele din urma conduc la stres. Se inregistreaza inevitabil schimbari ce ne afecteaza intr-un mod negativ. Raspunsul fizic la conditii de stres prelungite este reprezentat de cresterea riscului de afectiuni cardiace, hipertensiune si multe alte probleme ce pot sa apara ca o consecinta directa a stilului de viata haotic pe care il avem in momentul de fata.

Medicina se concentreaza in principal pe medicamente care sa usureze conditiile de stres si care sa imbunatateasca calitatea vietii, insa chiar si medicamentele pot sa aiba efecte secundare negative. Meditatia devine astfel o solutie alternativa foarte cautata. In fapt se comporta ca un veritabil agent anti-stres pe care multi dintre noi il cauta. Devine astfel o abordare foarte eficienta, ce ne poate ajuta sa obtinem echilibrul emotional dorit si sa contracaram efectele nocive ale stresului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *