Fiecare dintre noi isi doreste sa fie apreciat la locul de munca, sa fie o persoana de care organizatia sa nu se poata lipsi. Acest lucru poate fi realizat doar aducand un plus de valoare acesteia, fapt ce poate fi indeplinit numai prin imbunatatirea constanta a productivitatii. Multi nu stiu insa cum sa devina mai productivi: secretul sta in simple obiceiuri care odata urmate, vor duce inevitabil la o crestere a randamentului.

Treziti-va de dimineata. Proverbul „Cine se trezeste de dimineata departe ajunge” este perfect valabil in acest caz. Daca te-ai ridicat din pat chiar si cu o jumatate de ora mai devreme decat de obicei, vei vedea ca ai mai mult timp pentru rutina ta de dimineata si te vei putea organiza mai bine odata ce incepi programul de munca.

Foloseste-ti timpul eficient. Indiferent daca mergi la munca folosind transportul in comun sau masina personala, poti sa folosesti acele minute pentru a-ti pune ordine in ganduri, pentru a te gandi la ceea ce ai de facut in ziua respectiva.

Prioritizeaza. Fiecare task pe care il ai de indeplinit intr-o zi trebuie asezat intr-o lista, in ordinea importantei. Lista de prioritati este un lucru primordial, intocmit de oricine doreste sa isi imbunatateasca productivitatea si sa isi eficientizeze timpul.

Deleaga responsabilitatea. Nu poti face totul de unul singur. Orice businessman de succes stie asta si se bazeaza pe o intreaga echipa care ii sta tot timpul la dispozitie. Chiar daca nu esti intr-o pozitie de top in organizatie, poti sa delegi colegilor din sarcinile pe care le ai. La urma urmei, pentru asta este conceputa o echipa.

Organizeaza totul intr-un mod eficient. Planifica-ti ziua de munca sau chiar saptamana in masura in care acest lucru este posibil. Stabileste-ti lista de prioritati si respecta termenele limita de indeplinire a sarcinilor ce ti-au fost trasate. Daca vei ajunge sa cauti o rezolvare in ultimul moment pentru un anume lucru, nu vei ajunge decat sa pierzi inutil timp. Trebuie sa planifici totul dinainte si sa nu lasi nici un aspect legat de ceea ce ai de facut, neacoperit.

Fa-ti timp si pentru tine. A invata cum sa-ti gestionezi timpul intr-un mod eficient nu este un aspect valabil doar pentru domeniul afacerilor. Persoanele de succes fac asta si in viata personala si gasesc astfel un echilibru perfect intre profesional si personal. Odata ce ziua de munca este bine structurata, iar timpul liber planificat, productivitatea va creste constant iar succesul se va face fara indoiala simtit.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *