Pastreaza un echilibru intre personal si profesional

echilibru

Muncesti toata ziua si uneori chiar si noaptea pentru a putea atinge acele targeturi pe care le ai stabilite pentru a castiga banii ce ti i-ai propus. Reusesti si castigi, primesti acei bani doriti si de asemenea progresezi si in cariera. Totul este perfect din acest punct de vedere, totul e exact cum ti-ai dorit. Esuezi insa din alt punct de vedere. Se pare ca jobul a creat o distanta in relatiile tale, te simti separat, rupt de toata lumea. Te-ai lasat preluat intr-atat de munca incat nu iti mai amintesti cand ai fost ultima data sa iti vizitezi bunica, poate ca ai uitat chiar numele unor rude mai indepartate. Suna cunoscut? Un astfel de scenariu este foarte adesea intalnit in zilele noastre, intrucat exista din ce in ce mai multi profesionisti dedicati muncii pe care o fac mai mult decat aspectului personal.

Se impune prin urmare pastrarea acelui echilibru foarte necesar intre munca si viata personala. In continuare cateva sfaturi in acest sens.

Intelege prioritatile si lucreaza asupra lor. Cu siguranta munca este prima pe lista de prioritati insa trebuie sa iti amintesti ca nu este singura. Mentinerea relatiilor este de asemenea foarte importanta. La urma urmei, prietenii si rudele sunt cei ce vor fi alaturi de tine in perioade de criza. Mentinerea echilibrului este si un semn al unui profesionist ce are o atitudine corecta.

Invata sa-ti organizezi timpul – este singura solutie. Cand o persoana se vede pusa in dificultate, cand organizarea vietii si carierei este un adevarat calvar, se poate ajunge la esec pe ambele planuri. Pentru aceasta este nevoie de un program foarte bine stabilit. Trebuie sa existe o segmentare clar gandita pentru fiecare activitate. Munca are prioritate, insa trebuiesc fructificate la maxim si weekendurile, vacantele si orele cand esti liber de la munca.

Nu lasa stresul sa te afecteze, bucura-te de viata – timpul nu poate fi intors inapoi! Aceste cateva sfaturi te vor ajuta sa obtii acel echilibru atat de cautat intre viata profesionala si cea personala. Fii profesionist la munca, munceste din greu, insa nu esua in mentinerea relatiilor bune cu cei dragi, pentru a avea acea armonie si acel echilibru atat de dorit.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.