dispozitive mobile

Ai observat ca oriunde ai merge dispozitivele mobile le poti vedea in mana oricui? De la copii pana la adulti sau persoane mai in varsta, folosesc tablete, smartphone-uri si asa mai departe. Cat a trecut de cand nu ti-ai verificat notificarile si mesajele? Fiecare dintre noi folosim smartphone-urile zilnic si adesea nu realizam ca ne ocupa foarte mult din timp. Exista si cateva riscuri ce pot rezulta din utilizarea excesiva a tehnologiei mobile. Cateva dintre acestea le enumeram in continuare.

1. Utilizatorii devin distrasi si ii pun pe ceilalti in pericol in acest fel – este cazul parintilor care trebuie sa supravegheze copiii si in loc sa faca asta urmaresc telefonul.

2. Utilizarea frecventa, chiar excesiva a dispozitivelor mobile duce la o problema ce apare si in cazul utilizarii extinse a computerului. Este vorba de iritarea ochilor, afectarea pe termen scurt a vederii cat si uscarea excesiva a ochilor.

3. Folosirea excesiva a tehnologiei mobile afecteaza intr-o oarecare masura si abilitatile de comunicare verbale, directe.

4. Poate sa apara si durerea de gat sau de spate in conditiile in care ramanem in aceeasi pozitie pentru mai mult timp.

5. S-au inregistrat cazuri in care si relatiile de cuplu au fost afectate de utilizarea mult prea frecventa a telefonului mobil. Se petrece efectiv prea mult timp cu telefonul sau tableta si se ignora relatia de cuplu.

Dezvoltarea continua in domeniul tehnologic este o adevarata evolutie. Desi telefoanele si dispozitivele mobile permit o conexiune mult mai usoara cu cei dragi, ne ajuta in situatii de urgenta, le putem folosi si pentru lista de cumparaturi sau pentru diverse proiecte legate de munca, dependenta de digital poate sa aiba un efect nedorit. Se poate ajunge la afectarea sanatatii, la afectarea capacitatii de memorare, chiar la socializare. La fel ca si orice alt exces care ne ameninta starea de bine si sanatatea, atat fizica dar si mentala, este foarte important sa mai luam cate o mica pauza de la tehnologie si de la dispozitivele mobile.

 

De admin

Un comentariu la „Pericole ale utilizarii excesive a dispozitivelor mobile”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *