anvelope uzate

Intretinerea vehiculului este cruciala in cazul in care se doreste ca experienta condusului sa fie una sigura atat pentru sofer si pasageri cat si pentru ceilalti participanti la trafic. A conduce cu anvelope uzate peste limita sau care prezinta varii defecte poate avea consecinte de-a dreptul dezastruoase. O explozie de cauciuc sau o pana nu te lasa doar fara control asupra masinii, insa poti ramane si intr-un loc izolat, fara roata de rezerva, la o distanta apreciabila de cea mai apropiata localitate unde ai putea rezolva problema.

Condusul la viteze mari, presiunea necorespunzatoare in pneuri, curbele luate in viteza sau echilibrarea improprie a rotilor sunt factori care determina uzura mai rapida a acestora. Anvelopele uzate nu au suficienta aderenta, rizurile sunt roase si astfel se incalzesc mult mai repede si devin mai predispuse exploziilor sau penelor. Astfel de anvelope sunt de obicei anvelope vechi, utilizate peste limita, si tind sa fie afectate foarte rapid la orice tip de impact, ceea ce face manevrarea vehiculului foarte dificila.

In plus, in conditii de polei sau zapada, anvelopele uzate, avand putere de tractiune si aderenta mult mai scazuta. Astfel exista un risc mult mai crescut de derapaje, chiar si la viteze mici. La fel sta situatia cu anvelopele uzate si cand vine vorba de distanta de franare, aceasta fiind considerabil redusa. Fie in conditii de iarna, fie in cazul folosirii anvelopelor uzate in conditii de ploaie si umezeala, riscul de derapaje este foarte ridicat, intrucat aderenta la sosea nu mai este aceeasi.

Pentru a putea ajunge in siguranta la destinatie, in cazul in care situatia nu permite ca acele anvelope uzate sa fie inlocuite, trebuie condus mult mai prudent, la o viteza redusa pentru tractiune si control mai bune asupra vehiculului. Indiferent de cate dotari pentru siguranta are masina, nu poate fi subliniata indeajuns importanta anvelopelor. Acestea si franele sunt poate cele mai importante, de aceea trebuie sa va asigurati ca se afla in parametri optimi inainte de a pleca la drum.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *