Perseverenta – calea catre succes

succes

Probabil cea mai putin apreciata dintre virtuti, perseverenta ramane baza pe care se construiesc povestile de succes. Probabil fiecare dintre noi cunoastem persoane care ar fi putut avea lumea la picioare, doar pe baza talentului pe care il aveau. Din pacate majoritatea au ajuns adevarate epave, in ciuda talentului pe care il aveau, pentru ca nu au avut acea disciplina si perseverenta necesara pentru a-si atinge scopurile. Este necesar un efort continuu si sustinut pentru a putea urca cat mai sus, pentru a deveni o persoana de succes este nevoie de multa munca si hotarare.

Multe persoane confunda perseverenta cu un stil rigid si cu reguli stricte de urmat pentru a face lucrurile sa mearga. Nimic mai departe de adevar aici. Perseverenta, ca si cale catre succes, inseamna un efort disciplinat si sustinut, ce are ca scop atingerea obiectivelor propuse.

Ai nevoie desigur si de o strategie pentru a reusi, insa adevaratul motiv pentru care reusesti sa o faci sa functioneze este punerea ei in aplicare.Pentru sportivi si atleti, aceasta inseamna pregatire intensa. Un jucator de tenis nu poate sa isi faca strategia si planul de atac in momentul in care adversarul a servit deja mingea. Atunci doar reactioneaza pe baza antrenamentelor intense efectuate. Returul formidabil care il reuseste este rezultatul zecilor de ore de antrenamente, a anilor de exercitiu perseverent care i-au perfectionat lovitura unica.

Perseverenta inseamna dezvoltarea unei rutine zilnice care sa ajute la indeplinirea obiectivelor stabilite pe termen lung. Succesul nu este o simpla destinatie, este o adevarata calatorie pe parcursul careia indeplinesti poate chiar sute de alte obiective minore pana la atingerea scopului final. Oricare ar fi acesta, fie ca vrei sa scapi de niste kilograme, fie ca vrei sa escaladezi Everestul, vor necesita eforturi zilnice. Trebuie sa te gandesti ca odata cu fiecare zi care trece esti mai apropape de ceea ce ti-ai propus, si asa vei avea doar de castigat.

Dupa cum spuneam si mai devreme, nu totul sta in talent. Trebuie sa iti stabilesti un plan clar pe care sa il construiesti treptat, zi dupa zi. Concentreaza-te apoi asupra a ceea ce ai de facut chiar acum, fii hotarat, si vei obtine succesul mult dorit.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *