bmwPorche Panamera S este chiar o masina adevarata. O masina lucioasa, puternica si aerodinamica, fiind capabila sa ajunga pana la 167 de mile pe ora.

Dar nu asta nu este tot. Versiunea care a fost afisata la Geneva este de asemeni capabila sa calatoreasca pentru 20 de mile doar pe baterii. Dupa cum va puteti imagina, este un hibrid. Are un motor electric stand langa motorul de 3 litri pe motorina. Este rapida, puternica si remarcabil de economica. Porsche spune ca poate conduce 91 de mile doar cu 4 litri jumatate de motorina.

Insa putem gandi si altfel, daca ne putem permite un Porsche, probabil ne putem permite si o factura mare la consumul de motorina, atunci de ce si-ar pierde compania timpul si banii pentru a o dezvolta?

Acestia se gandesc in primul rand la mediul inconjurator. Tehnologia ii ajuta sa isi faca responsabilitatile, si ii vor ajuta sa indeplineasca toate regulamentele pentru 10 sau 15 ani in colo. Acum, majoritatea dezvoltatorilor de masini, datorita presiunii autoritatilor de reglementare din jurul lumii, muncesc din greu pentru a reduce emisia si consumul de benzina. Asa ca hibridurile au fost puse in prim-plan.

Motoarele electrice nu numai ca reduc emisia, dar permit energia care normal s-ar fi pierdut la frane, fiind recuperate marind eficienta.

Acum cativa dezvoltatori de masini fac un pas inainte, producand masini pe deplin electrice tintite spre piata in masa. Anul trecut, de exemplu, BMW a lansat i3, o masina mica de oras care merge in totalitate pe baterii. I3 a fost facuta majoritatea din fibra de carbon pentru a reduce greutatea si a creste performanta.

Compania a investit miliarde de euro in noul model, o miscare remarcabila de la o compania care si-a facut reputatie din producerea de masini sport de lux si scumpe. Dar companiile gandesc inainte, fiindca piata masinilor electrice se apropie de un punct in care puterea pe baterii va deveni la fel de normala cum e acum benzina sau motorina.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *