Samsung Z TizenPoate ati auzit despre Tizen ca platforma pe smartwatch-urile Samsung, dar compania are planuri mai mari pentru OS, daca noul smartphone Samsung Z indica ceva. Dezvaluit, la Conferinta Dezvoltatorilor Tizen in San Francisco, Samsung Z este primul smartphone comercial din lume ce ruleaza pe Tizen.

Tizen este un sitem de operare mobil, bazat pe Linux, si este in principal operat de Samsung. Tizen a fost creat cu multiple tipuri de dispozitive in minte, nu doar telefoane, si este capabila sa functioneze pe camere, dispozitive ce pot fi purtate, televizoare inteligente, chiar si laptopuri. Este momentan OS-ul pe care exista pe majoritatea ceasurilor Samsung Gear si unele din camerele sale.

In timp ce Samsung Z nu este primul telefon ce ruleaza Tizen, versiunea 2.2.1, este primul telefon indreptat catre piata in masa. Cu siguranta are caracteristicile de a aborda o audienta mai mare, un display mare de 4.8 inch SuperAMOLED cu o rezolutie de 1.280 x 720, o camera in spate de 8 megapixeli, chiar si un senzor de amprenta care este la fel ca cel de pe Galaxy S5. De asemenea include S Health, aplicatia de sanatata de la Samsung care vine cu cateva din telefoanele companiei din linia Galaxy.

Telefonul impacheteaza un procesor de 2.3GHz quad-core si 2GB de RAM. Memoria este de doar 16GB, insa o puteti extinde cu ajutorul unui card microSD. Samsung Z are de asemenea un radio LTE, si caracterizeaza o alta abilitate al lui Galaxy S5, stimulatorul de descarcare care lasa telefonul sa combine conexiunile LTE si Wi-fi pentru a accelera viteza de descarcare.

Samsung este cel mai bun producator de telefoane cu Android din lume, dar Samsung Z ar putea fi o strategie pe termen lung pentru a depasi Android cu Tizen, asupra caruia Samsung are mai mult control. Acest lucru da de gandit, fiindca Android are peste 1 milion de aplicatii si Tizen are foarte putine, dar software-ul exista si va lasa rapid producatorii sa-si transforme aplicatiile Android pentru versiunea Tizen.Pr

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *