cumparaturi online

Multe persoane prefera in zilele noastre sa isi faca cumparaturile online deoarece este foarte la indemana si foarte usor. Orice consumator ce a avut tangenta cu shoppingul online si-a format propriile pareri in legatura cu asta. Odata cu utilizarea in continua crestere a internetului, din ce in ce mai multi sunt atrasi de shoppingul online. Inainte internetul era accesibil doar celor din tari mai dezvoltate, insa revolutia tehnologica l-a facut accesibil acum in toate colturile lumii. Conceptul cumparaturilor prin servicii online a fost acceptat si recunoscut la nivel global, oferind multe beneficii consumatorului. Cu toate acestea, fiecare aspect pozitiv are in contrabalanta si un aspect negativ. Enumeram in continuare cateva avantaje si dezavantaje ale cumparaturilor online.

Avantaje

  • Poti cumpara de acasa. Nu e nevoie sa mergi direct in magazin sau in mall pentru a cumpara ceea ce ai nevoie. Faci o simpla comanda si bunul iti este livrat acasa.
  • Cumparand de acasa, economisesti timp si bani pe care altfel i-ai fi cheltuit pentru a ajunge la cel mai apropiat magazin si pentru a alege produsul dorit.
  • Cumparaturile online pot fi facute la orice ora, magazinele online nu sunt niciodata inchise.
  • Varietatea de produse si servicii oferite cumparatorului este considerabil mai mare, nu mai trebuie sa mergi dintr-un magazin in altul pentru a compara preturi si produse diferite.
  • Multe site-uri ofera si discounturi si reduceri din timp in timp pentru a atrage mai multi clienti si astfel poti sa cumperi produse mult mai ieftine.

Dezavantaje

  • Primul dezavantaj este faptul ca exista o perioada de asteptare intre plata si livrarea produsului.
  • Nu poti incerca, proba produsul inainte de cumparare, lucru pe care multi cumparatori il doresc inainte de a face plata.
  • Costurile de livrare adaugate maresc pretul produsului uneori, ajungand sa coste mai mult decat daca ai merge sa il cumperi din magazin direct.
  • Modalitatea de plata poate sa nu fie sigura, de aceea este important sa verifici veridicitatea site-ului de pe care faci cumparaturile.
  • Nu este inlaturata nici posibilitatea de a fi afectat produsul pe timpul livrarii. Daca produsul ajunge cu defecte, poate dura cateva zile in plus pentru a fi inlocuit.

Daca incerci aceasta metoda de a cumpara pentru prima data, tine cont de aceste avantaje si dezavantaje, sfatuieste-te si cu alti prieteni, cunostinte sau rude care au incercat deja asta, in asa fel incat sa nu faci nici o greseala. Cantareste aspectele pozitive si negative si hotaraste-te daca faci acest pas sau nu.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *