Problema suprapopularii

suprapopulare

Principalul subiect al orei actuale il reprezinta suprapopularea si modul in care aceasta a devenit o problema serioasa pentru omenire. Ei bine, exista oameni care argumenteaza ca, din pacate, acest lucru chiar este o problema destul de serioasa. Ultimele studii sugereaza ca ne vom confrunta cu o crestere si mai mare a populatiei in timpul care va veni. De fapt, se pare ca problema suprapopularii se va inrautati chiar si mai tare in urmatoarele decenii. Potrivit Discovery News, un nou raport prezentat de catre Organizatia Natiunilor Unite sustine ca suprapopularea va continua sa fie o problema peste tot in lume, cel putin pana la sfarsitul acestui secol.

ONU prezinta o imagine destul de sumbra asupra viitorului omenirii, iar cele mai optimiste preziceri sustin ca populatia globala va atinge valoarea de 11 miliarde pana la sfarsitul anului 2100. De asemenea, oamenii de stiinta mai sustin ca cel putin 13 miliarde de oameni isi vor duce existenta pe pamant la inceputul noului secol. Vorbim de suprapopulare! Prin comparatie, in prezent exista ”numai” 7,3 miliarde de oameni care habiteaza pamantul si se pare ca o buna parte din noi sunt de acord ca acest numar va creste din ce in ce mai mult. Valoarea de 13.3 miliarde de oameni pe pamant inseamna o dublare a populatiei actuale astfel ca va exista si o dublare a problemelor de mediu si nu numai.

Suprapopularea in lume

Se pare ca exista si o veste buna in acest caz, cu toate ca nu se aplica in toate regiunile lumii. Rapoartele indica ca populatia va continua sa creasca, inregistrandu-se totusi o rata mai lenta de crestere in SUA- unde se va ajunge la 450 milioane pana la sfarsitul secolului. Cu toate acestea, aceasta crestere reprezinta aproape nimic comparativ cu alte zone din lume.

Regiunile din Africa Subsahariana se vor confrunta cu o crestere impresionanta de populatie in urmatoarele decenii din cauza ”nivelului ridicat de fertilitate dar si a lipsei de educatie sexuala in aceste zone”. In fond, populatia din aceste zone va creste de la 1,2 miliarde in prezent pana la 5,6 miliarde in viitor. Cu toate acestea, cel mai populat continent va continua sa fie tot Asia, unde populatia va continua sa creasca cel putin pana in anii 2050, dupa care va scadea usor fata de prima jumatate a secolului.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *