ProcrastinareProcrastinarea este una din problemele care ne chinuie pe majoritatea dintre noi, in fiecare zi si in acelasi timp una din problemele de care vrem sa scapam cel mai mult. Nu este o sarcina usoara pentru majoritatea oamenilor, cucerind procrastinarea, de multe ori findca amanam sa facem pasi pentru a rezolva problema.

Dar nu este imposibil. De fapt exista o serie de comp0rtamente ce vor elimina chinul procrastinarii. Foloseste-le astazi si vei vedea o diferenta uriasa in productivitate.

Elimina-ti totul, dar esential. Una din probleme este ca suntem atat de coplesiti cu activitati, incat sa nu stim de unde sa incepem. Luati cateva minute si listati-va proiectele si activitatile. Acum uita-te peste acea lista si decide ce activitatii si proiecte sunt cele mai esentiale. Care dintre acestea inseamna cel mai mult, pe termen lung, daca sunt realizate? Ce vor duce la cele mai multe beneficii asupra ta, si vor avea cel mai mare impact asupra vietii tale? Acestea sunt proiecte esentiale si activitati, concentreaza-te pe ele pe cat de mult posibil.

Pune o stea pentru urmatoarele proiecte esentiale si activitati. Alege doar cateva. Acum cauta restul si vezi daca le poti elimina, trimite-le sau pune-le deoparte o perioada. Elimina puntea pentru lucrurile esentiale, asa ca vei avea timp pentru ele.

Ce are de-a face cu procrastinatie? Daca elimini totul, in afara de esential, vei fi capabil sa te concentrezi pe ceea ce conteaza. Vei fi capabil sa te gandesti la beneficiile nemaipomenite la fiecare activitati. Si acolo sta cheia pentru acest pas, daca te concentrezi pe beneficiile, in loc de dificultatile unei activitati, vei fi motivat pentru a realiza acest lucru. Motivatia este cheia.

Creeaza contabilitate. Daca ramanem cu propriile dispozitive, vom pune lucrurile deoparte, fiindca  nu exista cost la procrastinare. In timp ce ma simt vinovat pentru procrastinare asupra ceva important pentru noi, daca suntem singurii care stim de procrastinare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *