prognoza diagnoza

Prognoza si diagnoza sunt termeni folositi in domeniul medical. Multi sunt familiarizati cu termenul de „diagnostic”, in timp ce „prognoza” este mai putin cunoscuta si adesea confundata cu primul.

Diagnoza se refera la detectarea sau identificarea conditiei medicale in timp ce prognoza se refera la cursul probabil, la posibila evolutie a unei afectiuni medicale. Exemplu: daca diagnosticul este o raceala obisnuita, prognoza in acest caz ar fi ca persoana nu va avea mult de suferit de pe urma acestei afectiuni.

Diagnoza sau diagnosticul este un termen folosit in domeniul medical pentru detectarea naturii sau cauzei unei afectiuni medicale. Cu alte cuvinte, este concluzia la care ajunge medicul dupa consultarea pacientului si a afectiunii de care acesta sufera.

Persoana afectata are de obicei simptome de care medicul se foloseste pentru a identifica boala. Examinand persoana, doctorul poate decide mai departe ce analize mai sunt necesare, apoi se identifica exact boala, se pune diagnosticul.

Prognoza poate fi definita ca termen medical ca fiind o predictie a cursului probabil de evolutie a afectiunii. Sunt incluse aici perioada posibila de recuperare si altele. Odata ce un individ este diagnosticat cu o afectiune a carei natura si cauze sunt cunoscute, se recomanda un tratament adecvat de urmat. Mai departe doctorul discuta cu pacientul despre progresul pe care trebuie sa il aiba tratamentul. Astfel se impune o descriere a conditiei medicale, durata de recuperare asteptata si daca se poate ajunge la recuperare completa prin urmarea tratamentului adecvat. Tot aici intra detalii despre modul cum va evolua boala, daca va progresa sau regresa, cum va fi afectat individul, complicatiile la care se poate ajunge si asa mai departe.

Prognoza depinde de asemenea de mai multi factori precum intelegerea medicului cu privire la afectiunea medicala, varsta pacientului, conditia fizica in care se afla, rata de succes a unui anumit tip de tratament si asa mai departe.

La fel cum diagnosticarea din timp a unei afectiuni este importanta pentru un tratament corespunzator si o recuperare completa, cunoasterea prognozei ajuta de asemenea in luarea deciziei asupra aplicarii diverselor tipuri de tratamente disponibile.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *