timid

Traim intr-o lume ce pune mai mult valoare pe extrovertire, care admira persoanele care vorbesc mai mult si vorbesc si bine. De la nivel scolar copiii sunt incurajati sa participe la activitati de grup, pentru a putea interactiona mai bine cu cei din jur. Acest lucru poate fi de folos ulterior in viata, de la cariera la munca in echipa si altele. Cu toate acestea dintotdeauna au existat si persoane mai timide, reprezentand un procent destul de mare din populatie.

Timiditatea nu indica o personalitate mai slaba, dupa cum spune perceptia generala. Daca o persoana timida nu are acel talent de a deveni „sufletul petrecerii”, cu siguranta are alte calitati care sunt unice, care le ofera un avantaj fata de altii. Asupra acestor calitati ne vom opri acum, pentru a dezvalui acele puncte forte nebanuite poate ale persoanelor timide.

Se pare ca cei timizi rareori sunt impulsivi. Rareori iau decizii sub impulsul momentului si de cele mai multe ori acest lucru functioneaza in favoarea lor. Uneori este mai bine sa acorzi mai multa atentie tuturor aspectelor pozitive si negative inainte de a lua o decizie.

Persoanele timide pot fi incadrate in seria persoanelor bune, intrucat vorbesc incet si sunt politicoase. Rareori se implica in barfe, din acest motiv celorlalti le este mai comod sa isi puna increderea, sa dezvaluie secretele unei persoane mai timide pentru ca are siguranta ca nu va dezvalui prea usor ceea ce li s-a spus.

Dupa cum am spus, sunt politicosi dar si prietenosi, insa o alta trasatura importanta este faptul ca sunt si foarte buni ascultatori. Aceasta calitate are adesea un efect de calmare a persoanelor din jur. Poate ca un astfel de comportament pasiv nu este universal apreciat, insa persoanele timide pot sa fie considerate foarte buni sfatuitori.

Se poate observa ca exista si avantaje de a fi timid, contrar parerii generale precum ca nu ar fi ceva de dorit. Astfel, daca esti timid, nu trebuie sa te rusinezi cu asta, mai bine te gandesti cum poti folosi timiditatea in favoarea ta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *