Renunta, pana nu e prea tarziu

Momentul in care sa renuntiCand ne gandim la productivitate, deseori ne uitam la cum am realizat o lista de sarcini. Cu toate acestea, cateodata observam ca abilitatile de administrare a timpului si productivitatea incep sa sufere atunci cand incercam sa ne ocupam de o anumita sarcina. In astfel de situatii simtim ca suntem intr-un impas. Cand acest lucru se intampla, ar putea fi surprinzator, insa cea mai buna actiune este sa renunti la acea activitate.

In acest articol aveti cateva din motivele pentru care sa renunti poate fi cea mai buna decizie pentru administrarea timpului si productivitate. Ar putea ciudat sa ne gandim sa renuntam la un pas potential pozitiv inainte. La urma urmei, suntem invatati din copilarie sa nu ne dam batuti niciodata, fiind un semn ca esti slab si incapabil sa realizezi sarcini. Cu toate acestea, exista si o parte rea in a nu te da batut niciodata.

Facand alegerea sa nu te dai batut niciodata asupra unei sarcini, iei decizia ca indiferent de ce s-ar intampla, vei termina sarcina indiferent daca esti sau nu eficient. Ca rezultat, ai putea sa pierzi o cantitate de timp semnificativa incercand sa realizezi o activitate, in timp ce le lasi pe celelalte sa esueze.

Asta nu inseamna ca primul lucru pe care trebuie sa faci este sa te dai batut. Sa te dai batut necesita sa te bazezi pe cineva care isi cunoaste limitele. Trebuie sa fii capabil sa stii cand trebuie sa renunti. La urma urmei, este de inteles ca cineva sa nu vrea sa renunte daca este pe punctul de a avea succes.

O regula buna este ca inainte sa te apuci sa termini o sarcina, sa-ti configurezi parametri sarcinii. Decide sub ce circumstante si ce cantitate de progres a fost sau nu facut intr-un anumit timp, atunci iti vei putea da seama daca este sau nu cazul sa renunti.

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *