BAFTAS-1_2824228bAcademia Britanica de Film si arta a Televiziunii a anuntat planuri de a acorda o solidaritate companiei Rockstar Games pentru contributia sa in aducerea jocurilor video in prim plan, si mai specific pentru succesul sau salbatic pentru franciza sa atat de aclamata Grand Theft Auto.

A fost seria Grand Theft Auto care a facut schimbarea catre 3D, cand Grand Theft Auto III a ridicat stacheta in dezvoltarea jocurilor, cand jucatorii au fost introdusi intr-o lume deschisa foarte detaliata unde puteai sa explorezi locatii urbane si sa urmaresti firul narativ al jocului in acelasi timp.

Grand Theft Auto IV a urcat seria in HD (high definition), si a devenit unul dintre cele mai bune jocuri din toate timpurile. Jocul a a vut un succes critic in vanzari, a castigat pana si un record mondial pentru vanzarile dintr-o singura zi.

Este foarte deosebit ca Rockstar sa poata fi recunoscut in contributia deosebita pe care a avut-o in industria jocurilor peste 16 ani. Creativitatea si pasiunea dezvaluita de echipele Rockstar au inspirat generatii de creatori de jocuri pentru a ridica stacheta in fiecare aspect in dezvoltarea jocurilor. De la design si mecanica, pana la poveste, cinematici si imersiune audio, si in acest proiect de dezvoltare a jocurilor care concureaza atat de profund in scena mondiala din toata media de divertisment.

Demult stiam ca jocurile video au potentialul de a deveni o noua forma de expresie culturala si s-a muncit in asa intr-o intensitate de mare incat am aratat ca jocurile pot deveni ceva mai mult . Co-fondatorul companiei Rockstar Games, Sam Houser, spune ca au muncit mult pentru a arata ca jocurile pot deveni o noua forma de expresie culturala si sunt foarte umili in acceptarea premiului Bafta. Sam Houser acum se alatura lui Will Wright si Shigeru Miyamoto in lista scurta a industriei jocurilor care au primit Bafta fellowship.

Premiile Academiei Britanice de jocuri va avea loc pe 12 Martie in Londra.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *