BAFTAS-1_2824228bAcademia Britanica de Film si arta a Televiziunii a anuntat planuri de a acorda o solidaritate companiei Rockstar Games pentru contributia sa in aducerea jocurilor video in prim plan, si mai specific pentru succesul sau salbatic pentru franciza sa atat de aclamata Grand Theft Auto.

A fost seria Grand Theft Auto care a facut schimbarea catre 3D, cand Grand Theft Auto III a ridicat stacheta in dezvoltarea jocurilor, cand jucatorii au fost introdusi intr-o lume deschisa foarte detaliata unde puteai sa explorezi locatii urbane si sa urmaresti firul narativ al jocului in acelasi timp.

Grand Theft Auto IV a urcat seria in HD (high definition), si a devenit unul dintre cele mai bune jocuri din toate timpurile. Jocul a a vut un succes critic in vanzari, a castigat pana si un record mondial pentru vanzarile dintr-o singura zi.

Este foarte deosebit ca Rockstar sa poata fi recunoscut in contributia deosebita pe care a avut-o in industria jocurilor peste 16 ani. Creativitatea si pasiunea dezvaluita de echipele Rockstar au inspirat generatii de creatori de jocuri pentru a ridica stacheta in fiecare aspect in dezvoltarea jocurilor. De la design si mecanica, pana la poveste, cinematici si imersiune audio, si in acest proiect de dezvoltare a jocurilor care concureaza atat de profund in scena mondiala din toata media de divertisment.

Demult stiam ca jocurile video au potentialul de a deveni o noua forma de expresie culturala si s-a muncit in asa intr-o intensitate de mare incat am aratat ca jocurile pot deveni ceva mai mult . Co-fondatorul companiei Rockstar Games, Sam Houser, spune ca au muncit mult pentru a arata ca jocurile pot deveni o noua forma de expresie culturala si sunt foarte umili in acceptarea premiului Bafta. Sam Houser acum se alatura lui Will Wright si Shigeru Miyamoto in lista scurta a industriei jocurilor care au primit Bafta fellowship.

Premiile Academiei Britanice de jocuri va avea loc pe 12 Martie in Londra.