magneziu

Deficienta de magneziu in organism poate sa produca simptome intr-o gama foarte variata, simptome ce nu par la prima vedere atat de severe incat sa fie suspectata o astfel de afectiune. Situatiile cu care ne confruntam zi de zi, precum oboseala, dureri de cap, stari de iritabilitate sau pofta de carbohidrati pot insemna o deficienta de magneziu. Cand avem astfel de stari de obicei cautam sa ne energizam sau sa ne calmam sorbind o ceasca de cafea sau apeland la dulciuri. Introducerea magneziului in dieta poate insa avea rezultate mult mai bune in inlaturarea acestor simptome.

Exercitiile fizice, dansul, stresul zilnic, atacurile de panica si chiar situatiile cu care ne confruntam zi dupa zi fac corpul sa transpire. Sunt eliminate astfel din corp minerale esentiale precum potasiu, zinc, cupru, calciu si magneziu. Inlocuirea acestor minerale pierduce poate fi in parte obtinuta prin includerea legumelor proaspete, verzi, in alimentatie. Cu cat sunt mai verzi, cu atat mai mult magneziu contin, iar importanta acestuia se face simtita in corp considerabil, intrucat faciliteaza peste 300 de activitati biochimice in organism, inclusiv absorbtia mineralelor si vitaminelor.

Rolul vital pe care il are magneziul este de a creste densitatea osoasa, de a imbunatati sanatatea inimii, functionarea muschilor, functiile neurologice, digestia si multe altele. Deficienta de magneziu are astfel ca rezultat direct simptome precum:

– oase slabite
– spasme musculare
– batai neregulate ale inimii
– atacuri de panica si stari de anxietate
– oboseala excesiva
– dificultati respiratorii
– somn agitat si neodihnitor
– constipatie, balonare, gaze

Doza zilnica recomandata de magneziu, fie preluat din alimente, fie prin suplimente, este de pana la 1000 mg. Pe langa ajutorul pe care il ofera pentru starea de bine generala a organismului, magneziul mai contribuie de asemenea si la un alt aspect foarte important: alcalinizarea organismului. PH-ul in organism trebuie mentinut intr-un echilibru, pentru ca o aciditate ridicata face corpul mai predispus la raceli, gripe, indigestii si alte afectiuni. Magneziul contribuie astfel la alcalinizare si la o stare generala de bine in corp.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *