xstat-01-660x495Prins intr-un schimb de focuri, un soldat nu prea are timp sa ajunga la baza sa fie tratat de medici, iar de foarte multe ori acestia mor din cauza ranilor provocate de gloante care ar putea fi fatale.

Dar acum o companie numita RevMedx a decis sa abordeze problema intr-un mod diferit pentru a-i putea ajuta pe soldati, acestia au fost inspirati de spuma care se pune pentru a umple peretii, dar realizarea spumei era inefectiva, asa ca s-au gandit sa ia bureti de chiuveta si sa-i bage in porci raniti. Aceasta strategie a mers si au obtinut un contract de 5 milioane de dolari de la armata americana pentru dezvoltarea acestei tehnologii.

Cu banii in mana, prima tinta era sa rafineze buretii, acestia fiind facuti din fibra de lemn, captusiti cu un coagulant scos din creveti si apoi redusi la un sfert din marimea lor originala. O data ce au intrat in corp, o combinatie de presiune cauzada de coagulant aplicata ranii se combina pentru a opri fluxul de sange.

Sa bage acesti bureti in corp a fost o alta provocare pentru RevMedx apeland la firma de design Ziba. Reducand marimea si greutatea fiind o prioritate, acestia s-au gandit la o solutie sa introduca acesti bureti intr-o seringa.

Cea mai mare provocare a procedurii a fost sa ajunga la ranile adanci. Buretii se extindeau atat de repete, incat trebuiau sa fie tinuti uscati in timp ce ajung la rana, acestia facand un dispozitiv din silicon ce rupe buretii tinandu-i uscati.

Deocamdata pentru a scoate fiecare burete din corpul unui soldat ranit se foloseste o penseta, desi RevMedx acum lucreaza la un design biodegradabil ce poate fi lasat in corp acestia dezintegrandu-se in timp nefiind nevoie de aceste pensete.

Dupa ce se vor termina testele pe porci, aceste seringi se estimeaza la un pret de 100$ fiecare, fiind disponibile soldatilor si ajutand fortele armate americane.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *