calatorii de afaceri

In cazul in care trebuie sa te pregatesti pentru o calatorie de afaceri, trebuie sa ai in minte cateva repere pentru a-ti face sederea pe cat posibil de eficienta si placuta. In unele situatii trebuie sa pleci in graba – lumea corporatista din ziua de astazi impune raspunsuri rapide, de aceea atunci cand esti sunat de sef cu 2 ore inainte si ti se comunica faptul ca vei plecat intr-o calatorie de afaceri, trebuie sa fii complet pregatit.

Fara indoiala oricare dintre noi pateste sa uite ceva. De aceea este important sa ai o lista intocmita, cu lucruri pe care trebuie sa le ai cu tine cand pleci intr-o astfel de calatorie. In acest fel vei evita sa uiti lucruri esentiale. Poti include totul pe lista, de la obiecte de uz personal pana la proiecte, prezentari si tot ceea ce tine de intalnirea de afaceri la care vei fi prezent.

Odata intocmita lista, o alta recomandare ar putea fi si cea care spune sa impachetezi dinainte. Desigur fiecare calatorie de afaceri difera, insa ceea ce tine de obiectele de uz personal poate fi pregatit dinainte.

Aminteste-ti sa ai tot timpul si rezerve. Nu strica sa ai o periuta de dinti in plus, prosoape, sosete sau inca un costum – se mai intampla si accidente, astfel ca trebuie sa fii pregatit tot timpul. Referitor la partea profesionala, trebuie sa ai de asemenea tot timpul o varianta de rezerva. Documentele pe care le transporti trebuie sa aiba o copie electronica, prezentarile pe care le vei sustine pot fi de asemenea salvate in diverse formate. Sa nu mai vorbim de bani – asigura-te si in aceasta privinta si ia cu tine mai multi decat ai estimat.

Atentia la detalii trebuie pastrata si in functie de zona in care calatoresti. Chiar daca uneori timpul nu permite asta, este mult mai avantajos sa rezervi biletele de calatorie din timp – gasesti astfel variante mai rentabile. De preferat este sa faci si aranjamentele necesare pentru transport si cazare in locatia in care vei ajunge. In ultima instanta, in cazul in care ai ajuns la destinatie si partenerii de afaceri nu vin sa te preia, asigura-te ca ai adresele la care trebuie sa ajungi si un GPS pentru orientare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *