vanzari

Sa vinzi orice este un lucru departe de a fi usor, dupa cum ai putut descoperi, atunci cand ai incercat pentru prima data. Vanzarile reprezinta un joc al mintii destul de dificil. Cine este cel mai bun vanzator? Cel care reuseste sa-i vanda castraveti gradinarului, sau gheata unui eschimos. Cursurile de vanzari si teoria nu sunt suficiente, nimic nu poate fi comparat cu experienta practica. De aceea in continuare iti oferim cateva sfaturi ce te vor ajuta in vanzari.

Cunoaste-ti produsul foarte bine. Inainte de a incerca sa il vinzi, cunoaste-i punctele forte pentru a le putea scoate in evidenta, cunoaste si punctele slabe pe care le vei prezenta de asemenea clientului, dar fara a pune accent pe ele. Accentul va trebui sa cada pe avantajele produsului, fara a ascunde insa neajunsurile sale. Cunoasterea temeinica a produsului te va ajuta sa reusesti sa il vinzi.

Increderea este secretul. Inainte de a incerca sa vinzi, trebuie sa fii sigur ca asta vrei sa faci. Cand clientul va vedea entuziasmul tau in legatura cu un produs, chiar daca nu are intentia initial sa il cumpere, cu siguranta te va asculta. Mentine contactul vizual in timp ce vorbesti, nu prezenta totul ca un robot programat sa faca asta si fii increzator in tine.

Pentru a fi un bun vanzator trebuie sa gandesti din perspectiva cumparatorului. Trebuie sa stii ceea ce acesta isi doreste, sa te pui in locul sau, sa asculti clientul si sa iti amintesti tot timpul ceea ce a spus.

Intotdeauna vor exista si clienti care te vor refuza. Nu trebuie sa te descurajezi, in fapt doar unul din 10 clienti poate ca iti va cumpara produsul. Daca totusi ti-ai prezentat produsul bine, poate ca intr-o zi se va intoarce la tine.

A lucra in domeniul vanzarilor poate reprezenta o mare provocare. Gandind dintr-o perspectiva mai larga, vei realiza ca in fapt toti suntem agenti de vanzari in viata. Fiecare dintre noi incearca sa vanda ceva ce este la cautare pe piata. Unii isi vand talentul, altii munca, altii expertiza. Trebuie doar identificata cererea pe piata si apoi satisfacuta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *