job nou

Multi tineri care finalizeaza o forma de invatamant ajung sa isi caute un loc de munca permanent. Unii reusesc sa se angajeze chiar pe propriul lor domeniu, altii gasesc joburi pe alte sectoare, unde lucreaza part-time sau pentru o suma de bani initial mai mica, fiind intr-un stadiu de inceput. Oriunde ar munci insa, primele zile petrecute la noul job pot fi o reala provocare. Cum ai putea trece mai usor peste emotii, peste neindemanare sau peste acea stare in care nu esti obisnuit deloc cu noul loc de munca? Iata in continuare cateva sfaturi.

In primul rand trebuie sa fii punctual. Asigura-te ca ajungi nici prea devreme, dar nici prea tarziu. Ambele situatii iti pot provoca neplaceri in special in ceea ce priveste relatiile cu colegii.

In al doilea rand trebuie sa te acomodezi cu locul. Afla unde sunt toaletele, aparatele de cafea, sala de sedinte, invata logistica locului in asa fel incat sa nu te ratacesti sau sa deschizi din greseala usa altui birou decat cel dorit.

Pentru inceput va trebui de asemenea sa inveti numele colegilor, in prima faza a celor cu care interactionezi mai des, pentru ca ulterior sa inveti si numele celorlalti. Poti folosi orice te ajuta: ia notite, asociaza informatiile aflate cu orice te ajuta sa le memorezi.

Invata din greseli. Oricine le face la inceput, insa daca nu intelegi ceva, faci o greseala sau esti confuz, asuma-ti responsabilitatea si cere ajutorul colegilor sau superiorilor pentru ca situatia sa nu se repete. Un nou job poate fi stresant indiferent de varsta. Pentru tineri insa un job nou inseamna un teritoriu strain, o lume nu foarte familiara in care altii isi cladesc deja o cariera. Cele cateva sfaturi enumerate mai sus vor ajuta insa la o tranzitie mai usoara, in asa fel incat oricine sa se acomodeze mai usor la noul loc de munca.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *