standup
standup

Razi si fa-i pe altii sa rada! Mai usor de zis decat de facut. Intr-un moment de stand-up, comediantul este urmarit in direct de public, comunica cu acesta si duce show-ul conform propriului stil de umor. Chiar daca este cunoscut si renumit, trebuie sa fie tot timpul spontan, sa improvizeze si sa aiba abilitatea de a face publicul sa rada.

Daca vrei sa obtii ropote de aplauze si hohote de ras din partea publicului, trebuie sa-ti dezvolti si slefuiesti anumite talente necesare pentru a-i face pe oameni sa nu se mai poata opri din ras.

Atitudinea potrivita: publicul te observa, este atent la tine si te evalueaza. Pentru cateva idei poti sa urmaresti alte show-uri de stand-up si la fiecare numar tine cont de critici si foloseste-le intr-un mod constructiv, asta ajuta la imbunatatirea performantei.

Fii original: momentul pe care il prezinti trebuie sa fie propria ta creatie, nu ii imita pe altii, nu copia glumele altora, chiar daca o faci reformuland cuvintele si ideile, pentru ca publicul s-ar putea sa se prinda. Bazeaza-te pe ideile proprii si dezvolta-le, fa-ti scenarii de tot felul pentru a veni tot timpul cu ceva nou.

Asculta-te: daca esti la inceput, inregistreaza-ti momentele. Observa cum a decurs si evoluat momentul si astfel vei putea sa te auto-analizezi si sa schimbi sau sa imbunatatesti acolo unde este cazul. Fii propriul tau critic si evalueaza-te ca sa poti deveni in acest fel mai bun.

„Talentul” in comunicare: gandurile si gesturile tale si simtul umorului trebuie sa ajunga la public. Cand iti observi numarul pe o inregistrare, fii atent la reactia publicului, fii atent daca nu ai vorbit prea repede sau prea incet si cum a reactionat publicul la toata performanta ta.

Noteaza-ti situatiile amuzante sau ciudate pe care le traiesti, hobbyurile tale mai ciudate sau ale altora. Adauga apoi glumele si umorul acestui scenariu, gandeste-te la ce te-ar amuza pe tine si noteaza imediat si lasa de asemenea loc improvizatiilor, in timpul show-urilor de stand-up se poate intampla sa si uiti scenariul sau sa ai un blocaj, nu trebuie sa te pierzi in nici un moment pentru ca vei fi sanctionat de public. Toate aceste sfaturi sunt pentru indrumare, abilitatea personala de a-i face pe altii sa rada este partea cea mai importanta.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *