Categorii blogCategoriile sunt un component important pentru ca blogul tau sa reuseasca sa stimuleze eforturile de cautare organica. In afara de a face continutul arhivat mai usor de gasit, categoriile te ajuta sa clasifici si sa-ti insilozezi continutul in pagini cu tema pe subiect, ceea ce creaza o oportunitate aditionala pentru a clasa in rezultatele de cautare.

Unele din cele mai bune practici de categorii sunt :

  • Limitarea numarului de categorii pe care il ai. Categoriile sunt de multe ori incurcate sau abuzate cu contribuitorii producand o noua categorie de fiecare data cand ei scriu un nou post, ce poate duce la pagini cu adevarat subtiri. Pentru blogurile de dimensiune medie si mica, 10 pana la 15 categorii sunt lucruri de care ai nevoie cu adevarat.
  • Selecteaza doar o categorie pe post. Contribuitorii de multe ori abuzeaza de caracteristica de selectare a unei categorii si fac click pe mai multe categorii inainte sa posteze, ce risca probleme de continut duplicat.
  • Adaugarea continutului original la categoriile tale te va ajuta sa le faca unice. Acest plugin functioneaza bine pentru adaugarea continutului introductor la pagina de categorii.

Variaza tagurile de titlu impotriva titlurilor de articole

Cuvintele cheie sunt fundatia pentru eforturile tale SEO. Majoritatea blogerilor inteleg acest lucru si de multe ori includ cuvintele cheie si variatia cuvintelor cheie in copia.

Datorita lipsei de experienta, constrangerilor de timp, sau optiunea care nu exista in dahboard. De asemenea, CMS-ul sau platforma de publicare duplicheaza titlul postului si titlul tagului cu copy paste.

Acest lucru va avea un impact negativ pentru SEO ? Nu. Dar avand in vedere ca tagul de titlu este inca cea mai importanta piesa de continut de pe site-ul tau, dintr-o perspectiva SEO, nevariind titlul si tagul de titlu este o oportunitate pierduta.

Variind titlul si tagul de titlu si muncind in cuvinte cheie alternative, iti faci continutul sa munceasca din greu in SERP.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *