simbol
simbol

De secole intregi, au existat si exista in continuare anumite simboluri ce semnifica iubirea, si multe dintre acestea sunt cunoscute pana si in ziua de astazi. Simbolurile au o modalitate de a evoca o emotie fara sa trebuiasca sa faca ceva in mod special. Simpla privire a unui simbol scoate in lumina conceptul pe care il reprezinta, alaturi de toate emotiile si sentimentele asociate cu acesta. Pentru a da un exemplu, simplul logo al unui restaurant este suficient pentru a ne da seama de ce local este vorba. Cand vine vorba de simboluri, printre cele mai populare se numara cele ale iubirii. Daca primul care ne vine in minte cand mentionam dragostea este o inimioara, mai exista inca alte cateva asociate de asemenea cu acest sentiment.

Inima este cel mai renumit si comun simbol ce reprezinta iubirea. In general reprezinta iubire, atractie, senzualitate, atasament, sfintenie si feminitate. Inima este considerata a fi forta principala ce face oamenii sa se indragosteasca.

Trandafirii rosii simbolizeaza de asemenea iubirea, latura sa senzuala, trandafirul in sine simbolizand multiple fatete ale iubirii, precum romantism, pasiune, prietenie, puritate si sfintenie. Pe langa acestea, trandafirul este de asemenea cunoscut pentru calitati precum onoare, devotament, incredere, frumusete, echilibru si intelepciune.

Cupidon – semnificatia sa este cea a dorintei in mitologia greaca. Cunoscut de asemenea si ca Eros, este crezut a fi fiul Afroditei si al lui Ares. Conform mitologiei, sentimentul initial de iubire simtit de un cuplu este atribuit lui Cupidon, de aceea el este reprezentat ca un arcas care tinteste oamenii si ii face sa se indragosteasca.

Porumbei si lebede. Porumbelul este considerat a fi o creatura sacra atat in mitologia romana cat si greaca. Se spune ca porumbeii isi gasesc sufletul pereche de valentine’s day, care este celebrata ca o zi a dragostei. De aceea aceste pasari sunt considerate simboluri ale acestui sentiment profund. Cat priveste lebedele, imaginea a doua lebede cu capetele apropiate formand o inima este unul din cele mai evidente semne ale iubirii.

Toate aceste simboluri ale dragostei sunt universale, incat o simpla privire asupra lor te va duce cu gandul la iubire intr-un fel sau altul, intr-atat sunt de puternice.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *