social media

Social media a captat interesul publicului tot mai mult, in special la generatia tanara. Permite oamenilor sa pastreze mai bine legatura cu cei apropiati, pe langa faptul ca ajuta la formarea de noi prietenii. Efectul social media se face simtit si asupra relatiilor.

Social media are atat efecte pozitive cat si negative asupra relatiilor. Pe de o parte ajuta la pastrarea unei conexiuni permanente cu prietenii, iar pe de alta parte poate face ca acele conversatii fata-in-fata sa fie mult mai rare.

Retelele de socializare permit indivizilor sa isi faca noi prieteni, sa descopere noi interese si sa ramana conectati in permanenta cu un grup mare de persoane cu interese comune. Cei ce nu se simt prea confortabil in momentul in care interactioneaza in persoana gasesc o buna oportunitate in social media pentru a scapa de aceste inhibitii si pentru a-si face noi prieteni. Relatiile la distanta erau inainte caracterizate de absenta comunicarii, insa acum, cu ajutorul retelelor de socializare, conexiunea este pastrata.

Efecte negative – un lucru pe care tot mai multe cupluri il reclama este micsorarea timpului pe care il petrec impreuna, ca parteneri, fiind constant angajati in social media si interactiunile de pe retelele de socializare. Un alt lucru pe care social media il face este sa scada credibilitatea unei persoane. Se pot crea profile false, se pot posta informatii incorecte despre o persoana, faptele pot fi manipulate si adevarurile exagerate.

In aceste cateva moduri social media afecteaza relatiile, in special relatiile de cuplu. Tehnologia s-a impus in momentul de fata in viata fiecaruia, nu mai putem functiona corespunzator uneori daca nu suntem in permanenta conectati. Prin urmare este foarte important sa stim sa mentinem acel echilibru, sa nu lasam tehnologia sa ne acapareze cu totul, pentru a nu fi afectate relatiile cu ceilalti, in special cu persoanele dragi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *