Statele Unite ale Americii in ajutorul Ucrainei

Barack ObamaDe ce ii pasa Statelor Unite ale Americi ce se intampla cu Ucraina?

Ucraina este esential o funie intr-o remorca de razboi internationala intre Rusia si Vest. Rusia, sub conducerea presedintelui Vladimir Putin, vrea sa aduca Ucraina inapoi in imbratisarea post sovietica, facand tara o parte din Uniunea Eurasiana care se extinde incet. In orice caz, o majoritate din poporul Ucrainean vor un guvern care se va alinia cu Uniunea Europeana si alte tari vestice. Statele Unite ale Americii sustine eforturile Ucrainei de a forma un nou guvern pentru indeplinirea acestui scop.

Pe de alta parte, daca Putin invadeaza cu succes Ucraina, liderii lumii se tem ca ar putea sa-l incurajeze sa adopte o politica externa mai agresiva. De exemplu, din moment ce multe tari Europene depind de gazul natural care este pompat prin tevile din Ucraina, Putin ar putea tine furnizarea ostatica.

Presedintele Obama este alaturi de Ucraina. Intr-o declaratie nimicitoare a declarat ca vor fi repercusiuni pentru orice interventie militara in Ucraina. Mai tarziu, intr-un apel telefonic, si-a avertizat echivalentul din Rusia ca Moscova ar putea fi pedepsita daca nu inceteaza operatiunile militare din Ucraina.

Un grup bipartizan de 12 senatori din comitetul de relatii externe au aratat sprijin pentru asistenta Statelor Unite ale Americii in Ucraina intr-o scrisoare pentru Presedinte de pe 28 Februarie.

Acestia sustin ca nu vor sa se confrunte cu presedintele Putin si guvernul sau, ci vor doar sa asigure ca Rusia ramane cu angajamentele sale si adera la principiile de baza la legile internationale. Interesul lor national este sa aiba o Ucraina, pacifista, democrata, stabila si independenta.

Secretarul de stat John Kerry a vizitat si el regiunea, aducand cu el 1 miliard de dolari in ajutor, o avertizare aspra pentru Rusia si un mesaj : „Este diplomatie si respect pentru independenta, nu o forta unilaterala, care poate rezolva cel mai bine astfel de dispute din secolul 21. ”

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.