Priveste fotografii cu bebelusi de animale
Urmatoarea data cand managerul te prinde uitandu-te la fotografii cu bebelusi de animale pe internet, fii sigur ca-i explici faptul ca te uiti la o capra pitic doar pentru a-ti stimula productivitatea. Un studiu de la Universitatea Hiroshima din Japonia, a descoperit ca daca te uiti la imagini dragute cu asociati placuti creste cu adevarat concentrarea. Dupa ce s-au uitat la imagini dragute, intr-un studiu, participantii si-au imbunatatit performanta la sarcinile de concentrare cu 44%. Urmatoarea data cand te uiti cateva minute la un pui de rata care se imprieteneste cu un caine, aminteste-ti ca doar iti imbunatatesti concentrarea pentru restul zilei.
Configureaza temperatura corecta
Factorii de mediu precum temperatura din biroul tau iti pot influenta de asemenea productivitatea. Un studiu realizat de Cornell, a descoperit ca oamenii care se aflau in birourile in care temperaturile erau 68 de grade Fahrenheit sau mai putin au facut 44% mai multe greseri, iar cei care se aflau intr-un birou cu temperaturi optime (aproximativ 77 de grade Fahrenheit) au facut mai putine erori.
Daca administrarea nu poate sau nu v-a schimba temperatura intr-una ideala, furnizeaza-ti propria solutie, cum ar fi un ventilator sau o aeroterma. Configurand temperatura corecta te poate ajuta sa ai dispozitia necesara pentru a-ti termina munca.
Trage un pui de somn
Dupa cum s-a aflat, un pui de somn la timpul potrivit poate rezulta in a te simti revigorat si pregatit sa faci fata restul zilei. Secretul este sa te asiguri ca gasesti timpul potrivit in care sa tragi un pui de somn pentru a reusi sa-ti stimulezi productivitatea. Potrivit ritmului circadian, timpul potrivit pentru un pui de somn este in jurul orei 2 dupa amiaz, imediat ce ati mancat.
Cu toate acestea, intrucat timpul de munca e diferit pentru toata lumea, puiul de somn perfect ar putea fi mai devreme sau mai tarziu.