Stimulente pentru productivitate

animale

266926b157fbd8b47af898fc90e9477e1Priveste fotografii cu bebelusi de animale

Urmatoarea data cand managerul te prinde uitandu-te la fotografii cu bebelusi de animale pe internet, fii sigur ca-i explici faptul ca te uiti la o capra pitic doar pentru a-ti stimula productivitatea. Un studiu de la Universitatea Hiroshima din Japonia, a descoperit ca daca te uiti la imagini dragute cu asociati placuti creste cu adevarat concentrarea. Dupa ce s-au uitat la imagini dragute, intr-un studiu, participantii si-au imbunatatit performanta la sarcinile de concentrare cu 44%. Urmatoarea data cand te uiti cateva minute la un pui de rata care se imprieteneste cu un caine, aminteste-ti ca doar iti imbunatatesti concentrarea pentru restul zilei.

Configureaza temperatura corecta

Factorii de mediu precum temperatura din biroul tau iti pot influenta de asemenea productivitatea. Un studiu realizat de Cornell, a descoperit ca oamenii care se aflau in birourile in care temperaturile erau 68 de grade Fahrenheit sau mai putin au facut 44% mai multe greseri, iar cei care se aflau intr-un birou cu temperaturi optime (aproximativ 77 de grade Fahrenheit) au facut mai putine erori.

Daca administrarea nu poate sau nu v-a schimba temperatura intr-una ideala, furnizeaza-ti propria solutie, cum ar fi un ventilator sau o aeroterma. Configurand temperatura corecta te poate ajuta sa ai dispozitia necesara pentru a-ti termina munca.

Trage un pui de somn

Dupa cum s-a aflat, un pui de somn la timpul potrivit poate rezulta in a te simti revigorat si pregatit sa faci fata restul zilei. Secretul este sa te asiguri ca gasesti timpul potrivit in care sa tragi un pui de somn pentru a reusi sa-ti stimulezi productivitatea. Potrivit ritmului circadian, timpul potrivit pentru un pui de somn este in jurul orei 2 dupa amiaz, imediat ce ati mancat.

Cu toate acestea, intrucat timpul de munca e diferit pentru toata lumea, puiul de somn perfect ar putea fi mai devreme sau mai tarziu.

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *