marketing online

Marketingul online sau marketingul afiliat – cum il denumesc unii – inseamna sa devii tot mai popular pe masura ce tehnologia evolueaza si viteza internetului creste. Daca marketingul online reprezinta o noutate pentru tine, citeste pasii simpli enumerati in continuare, pe care, daca ii vei urma, vei beneficia de dezvoltare si succes.

Modalitatile prin care poti face mai profitabila afacerea ta online sunt urmatoarele:

1. Blogging – creeaza un blog pentru afacere, indiferent de profil. Transforma blogul intr-un motiv pentru vizitatori de a se intoarce tot timpul pentru informatii noi, dar nu ignora nici aspectul si usurinta de utilizare a blogului. Accesibilitatea trebuie sa se imbine perfect cu relevanta in acest caz. Blogul va pastra legatura cu clientii potentiali si efectivi si va oferi constant informatii suplimentare despre produsele si serviciile oferite.

2. Foloseste-te de WordPress. Este o platforma de blogging foarte usor de folosit – chiar daca nu ai nici o cunostinta despre ea gasesti tutoriale online care iti explica in detaliu toti pasii de urmat. Ca recomandare, de preferat este sa iti gasesti un nume de domeniu si o gazduire proprie, pentru ca altfel, tehnic vorbind, daca apelezi la varianta gratuita, blogul va apartine platformei si nu afacerii.

3. Teme pentru blog. WordPress-ul are o multime de teme dintre care poti alege, teme gratuite sau oferite contra cost, direct de pe platforma sau din surse externe. Recomandarea este sa apelezi la cele platite, pentru ca vei avea inclus si suport tehnic si actualizari permanente; exista insa si teme gratuite ce pot fi foarte atractive.

4. Atragerea de vizitatori. A avea un blog este un lucru bun, insa daca blogul nu are vizitatori, este inutil. Vizitele aduc si bani, astfel atragerea de trafic reprezinta o misiune ce trebuie sustinuta constant. Cateva cunostinte de SEO pot ajuta foarte mult in acest sens – vor ajuta la o mai buna indexare a blogului si implicit la pozitionari mai bune, la o vizibilitate crescuta a blogului in motoarele de cautare.

Alaturi de toate acestea, nu poate fi ignorata importanta social media in orice strategie de marketing online. Platforme de socializare precum Facebook, Twitter, Youtube sau LinkedIn se pot dovedi foarte utile in acest sens, vor promova mai bine produsele si serviciile oferite.

De admin

Un comentariu la „Strategii ce transforma afacerea online in una profitabila”
  1. Adevarul este ca online-ul este un mediu foarte prielnic pentru o afacere si cu siguranta toate platformele astea vin in sprijinul antreprenorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *