Daca incerci sa intelegi publicitatea si promovarea, o idee mai buna ti-o poate oferi aruncarea unei priviri asupra tehnicilor diverse folosite in acest sens. Astfel vei putea intelege mai usor si vei realiza care sunt cele mai bune metode de promovare a unui produs.

In ultimii ani, bugetul cheltuit pentru publicitate a atins cote enorme, eficacitatea rezultatelor nu este la fel de bine documentata, insa investitia in publicitate este cu siguranta de mari dimensiuni. Captarea atentiei publicului si atragerea acestuia catre a cheltui achizitionand produsele sau serviciile unui anume brand promovat este principalul obiectiv urmarit, utilizandu-se diverse metode.

Printre acestea se numara: – Crearea de personaje: Una din cele mai bune metode ce poate fi folosita pentru un impact maxim asupra mintii consumatorului este de a crea un personaj care sa devina sinonim cu brand-ul promovat. Este o idee foarte buna, insa pentru ca un personaj sa devina emblema unui brand e necesar sa fie prezent o perioada destul de indelungata pentru a putea fi asociat imediat cu numele brand-ului.

– Puterea celebritatii: O tehnica foarte folosita in strategiile de publicitate este semnarea unui contract cu o persoana de interes public, vedeta sau celebritate, care sa promoveze produsul sau serviciul companiei.

– Exagerarea – Este o metoda utilizata, pentru a prezenta intr-o lumina extrem de favorabila produsul; chiar si cele mai exagerate si ridicole reclame pot sa captiveze atentia si sa atraga consumatorii. Este foarte important ca si consumatorii sa inteleaga ca sunt acele elemente de exagerare prezente.

– socarea audientei – o metoda eficienta de a face publicitate, socarea pietei, starnind interesul prin scoaterea consumatorului din zona sa de comfort. Acesta devine plictisit la un moment dat de vehicule de teren manevrate pe teren accidentat si de modele dragute ce prezinta produse cosmetice, si vrea ceva care sa il socheze, care sa ii atraga imediat atentia.

– folosirea metaforelor – o alta metoda ce functioneaza foarte bine, compararea produselor cu alte obiecte sau punerea lor in anumite ipostaze pot aduce o cu totul alta imagine in mintea consumatorului decat in conditii normale – apelul la partea emotionala – multe organizatii care au ca preocupare cauze sociale folosesc aceasta tehnica pentru a distribui mesajul in cauza. Fie ca sunt sesizabile sau nu, ca suntem atenti la ele sau pur si simplu distrasi de mesajul pe care vor sa il transmita, cert este ca aceste strategii sunt folosite intens, si au rezultate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *