culori

Expresia „vad rosu in fata ochilor” sau „vad negru in fata ochilor” isi gaseste o explicatie stiintifica. Culorile au o anumita energie a lor, care ne influenteaza modul de gandire.

Terapia prin culori crede in proprietatile lor vindecatoare. De aceea specialistii in cromatica recomanda anumite culori pentru dormitor, sufragerie, pentru decorarea interioarelor in general. In continuare va oferim o lista de cateva culori alaturate cu semnificatia asociata.

Rosu – culoare vibranta, reprezinta putere si creativitate. Simbolizeaza tarie si aduce de asemenea mai multa caldura lucrurilor din vecinatate. Se pare ca stimuleaza creierul si creste increderea in sine a unei persoane.

Verde – calmeaza, induce o stare de relaxare dar si de armonie. Adesea este folosit pentru decorarea interioarelor sau a diverselor alte locuri datorita acestui efect.

Portocaliu – asociat cu o stare de fericire, cu un aspect increzator. Poate avea un efect exterm de energizant asupra unei persoane.

Galben – nuanta stralucitoare, aducatoare de fericire si claritate a gandurilor. Este de asemenea o culoare considerata energizanta si este in special cunoscuta pentru stimularea poftei de mancare. Daca ai in garderoba multe haine de culoare galbena, s-ar putea sa ai abilitati de comunicare excelente.

Albastru – simbolizeaza cunostinta, intelepciune si este cunoscuta ca o culoare ce calmeaza persoanele. Folosita cu moderatie, ajuta la o mai buna comunicare intre oameni.

Indigo – aceasta culoare este asociata cu puterea imaginatiei. Ajuta foarte mult pe partea spirituala, este folosita pentru a calma o persoana si de asemenea pentru a induce somnul.

Violet – se pare ca aceasta culoare ajuta la cresterea puterii interioare. De asemenea este asociata cu creativitatea unei persoane. Cade sub categoria culorilor reci si este utila in cazul persoanelor stresate la locul de munca. Poate imbunatati inspiratia.

Bazele terapiei prin culori pot fi folosite pentru a crea un echilibru, pentru a crea acea atmosfera propice in diverse sfere ale vietii. Culorile pot fi folosite pentru a creste energia pozitiva in viata, astfel data viitoare cand va alegeti vestimentatia faceti acest lucru cu atentie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *