adrenco.ro

Poate ca fiecare dintre noi are acel vis inca de la o varsta frageda: a avea propria casa, propria locuinta, un camin pe care sa il poti denumi „acasa”.  Odata luata decizia de a construi o casa trebuie sa existe atat resursele financiare necesare cat si un plan foarte bine stabilit.

Totul trebuie sa fie ca la carte, pentru ca locuinta sa ajunga in cele din urma sa ofere gradul de confort dorit, constructia sa se infatiseze exact dupa specificatiile dorite si de asemenea nivelul de siguranta sa fie cel dorit.

Care ar fi lucrurile esentiale de care ai nevoie cand iti construiesti o casa? In primul rand un teren. Zona in care este amplasat terenul este foarte importanta si va determina si costurile ulterioare. Terenul in spatii urbane este mai costisitor, la fel de importante sunt si caile de acces si apropierea de anumite centre de interes precum magazine, scoli, gradinite, institutii medicale si altele.

Odata luata decizia asupra terenului, urmeaza efectiv inceperea constructiei. Structura conceputa trebuie sa fie una cat mai solida, sa indeplineasca toate exigentele atat din punct de vedere al rezistentei cat si sigurantei si confortului. O structura rezistenta inseamna materiale de constructii de calitate, inseamna profesionisti in constructii, dar si un proiect bine conceput chiar din momentul in care s-a luat decizia construirii.

Obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare poate da ceva batai de cap, insa nu trebuie sa te descurajezi, daca intr-adevar vrei sa iti vezi visul de a avea casa ta in cele din urma materializat. Va trebui de asemenea sa tii cont si de alte lucruri. Perioada pentru care vei locui in casa nou construita trebuie sa se reflecte asupra durabilitatii si rezistentei structurii. Daca este o casa in care ai de gand sa iti petreci intreaga viata, va trebui sa faci alegerile potrivite in ceea ce priveste structura, durabilitatea, materialele de constructii folosite dar si mana de lucru. Nu trebuie sa cauti neaparat solutii ieftine, pentru ca acestea pe termen lung pot fi ineficiente din punct de vedere al costurilor. Incearca sa pastrezi un echilibru intre rentabil si calitativ: nu tot timpul ieftin inseamna si bun, iar la fel un pret promotional sau redus nu inseamna tot timpul rabat de la calitate.

Odata finalizata constructia, vei avea acel camin dorit; iti mai ramane doar misiunea de a mobila si de a-l transforma dupa preferinte. Fara o constructie durabila dar si practica din punct de vedere al spatiului, nu vei putea nici sa eficientizezi spatiul si nici nu vei simti gradul de confort dorit. Astfel tine cont de toate cele enumerate mai sus cand iti doresti sa pui in aplicare marele plan: construirea locuintei.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *