Treci mai usor peste ziua de luni

luni

Stim cu totii acel sentiment foarte „placut” cand suna alarma luni dimineata. Iti strica toata buna dispozitie. Amani de cateva ori alarma telefonului pana sa te ridici din pat. Pe drum spre munca esti pe jumatate treaz si pe jumatate adormit. Mental inca esti in starea de weekend. Chiar si dupa ce ajungi la munca, reacomodarea cu rutina zilnica necesita mult timp si multa cafea. Cum sa treci mai usor peste aceasta stare? Iata cateva sugestii in continuare.

Cheia in a trece mai usor peste inceputul de saptamana este a nu amana ceea ce ai de facut. Termina jobul ce ti-a fost trasat, vei simti o satisfactie aparte, in timp ce o treaba pe jumatate facuta si lasata in asteptare este foarte stresanta. Daca iti termini treaba la timp, nu mai trebuie sa te gandesti si sa iti reamintesti in continuu ceea ce ai de facut. Chiar de vineri, pe cat posibil, cauta sa termini cat mai multe lucruri ai avut de facut. Iti va usura mult munca, mai ales luni.

Planifica-ti weekendul dinainte. Cu totii avem planuri pentru fiecare weekend insa foarte rar sunt bine gandite si precise. Timpul este un factor foarte important ce trebuie luat tot timpul in considerare. Evita excesele in timpul weekendului, mai ales distractii ce implica si alcool. In primul rand te vor epuiza fizic, in al doilea rand nu iti doresti in nici un caz sa ajungi mahmur de luni la munca.

Stabileste-ti ce ai de facut si acasa, rezolva totul pe cat posibil din timpul saptamanii, ca sa nu te prinda ziua de duminica avand o gramada de lucruri de facut. Duminica trebuie sa te odihnesti, pentru a putea incepe cu forte proaspete saptamana.

Asigura-te ca te odihnesti si ca dormi suficient. Mintea si corpul are nevoie de o perioada de relaxare dupa o saptamana extenuanta la munca, astfel trebuie sa te odihnesti corespunzator in weekend. Pentru a incepe mai usor ziua de luni, gaseste-ti ritmul, si incepe saptamana cu o atitudine pozitiva. Urmand toate sfaturile enumerate vei reusi mai usor sa treci peste inceputul de saptamana – mai exact ziua de luni care ti se pare atat de dificila.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.