Treci peste lene

lene

Lenea o intalnim peste tot. Cu toate acestea, daca vrei sa reusesti in viata, trebuie sa stii cum sa treci peste ea. Inauntrul nostru, in afara noastra, peste tot in jur exista lenea. Gradul si intensitatea in care se manifesta difera de la o persoana la alta si de la o sarcina la alta. Aproape inexistenta in cazul lucrurilor de indeplinit ce fac placere persoanei, isi face insa simtita prezenta in cazul activitatilor plictisitoare si care nu sunt agreate de individ.

Dorinta ocazionala de a dormi mai mult intr-o anume zi, sau a dori amanarea unei responsabilitati minore pentru ziua urmatoare dupa o zi extenuanta la munca este ceva perfect normal. Daca insa atitudinea de a amana isi face simtita prezenta in fiecare aspect al vietii personale dar si profesionale, devine motiv de ingrijorare. Lenea sta de cele mai multe ori in calea productivitatii si daca nu este tinuta sub control afecteaza grav progresul persoanei. A trece peste lene este foarte usor, sunt necesare doar cateva schimbari in procesul de gandire, de organizare a timpului si de eticheta muncii.

Stabilirea de obiective si prioritizarea sarcinilor de indeplinit reprezinta un pas important in depasirea starii de lene. Adesea se intampla sa ne simtim lenesi sau indiferenti in legatura cu o anume activitate pentru simplul motiv ca nu avem clar in minte importanta, valoarea si semnificatia acesteia.

Lipsa motivatiei alaturi de inspiratie insuficienta este un alt motiv important. Daca nu esti suficient de motiva in ceea ce faci, iti va fi dificil sa termini treaba la timp. Motivatia este in legatura directa cu interesul si starea de pozitivitate. Daca reusesti sa te motivezi, vei trece mai usor peste lene.

Disciplina mentala, miscarea si un sistem de recompense sunt alte lucruri ce te pot ajuta. Disciplina te va asigura ca nu renunti la jumatatea drumului, miscarea iti improspateaza mintea si corpul, iar recompensele iti vor aduce un plus de motivatie de a termina ceea ce ai inceput.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *