jojoba
jojoba

Iti faci griji pentru ca parul tau nu mai are acea stralucire si rezistenta pe care o avea odata? Factori precum chimicalele din produsele de ingrijire a parului, poluare, stil de viata iti afecteaza parul si rezistenta sa. Astfel daca vrei sa recuperezi pe cale naturala acea rezistenta si stralucire fara a afecta si mai mult parul, poti incerca uleiul de jojoba, produs natural ce prezinta o multime de beneficii. Extras din planta denumita Simmondsia chinensis sau jojoba, este folosit ca tratament pentru piele, diverse afectiuni, dar si pentru par. Sa vedem in continuare ce beneficii are utilizarea sa pentru par.

  • Hidratare – structura uleiului de jojoba este una similara cu sebumul produs de glandele sebacee din piele, ce actioneaza ca agent hidratant pentru scalp. Astfel ajuta la mentinerea nivelului necesar de hidratare. Utilizarea sa regulata, prin masare, intareste firul de par si previne ruperea.
  • Cresterea parului – dupa cum stim, sebumul secretat de glandele de la nivelul scalpului il hidrateaza si de asemenea previne caderea parului. Uneori insa, acumularile acestuia se solidifica si blocheaza foliculii de par, restrictionand astfel cresterea parului si promovand caderea acestuia. Uleiul de jojoba face adevarate minuni in astfel de cazuri, actionand ca un agent de curatare si deblocand porii si foliculii de par.
  • Antiseptic – lista de beneficii ar fi incompleta daca nu ar fi mentionate proprietatile sale antiseptice. In afara de beneficiile mentionate anterior, uleiul de jojoba se comporta si ca agent anti-bacterian si fungicid. Mentine scalpul sanatos prin tinerea la distanta a afectiunilor precum eczeme, dermatita a scalpului sau psoriazis. Masajul cu ulei de jojoba imbunatateste de asemenea circulatia sanguina si pastreaza parul sanatos.
  • Protectie si vindecare – uleiul de jojoba este precum un strat protector pentru par. Odata cu proprietatile sale balsamice si de hidratare, imbunatateste si circulatia capilara la nivelul scalpului. Aplicarea acestui ulei elimina praful si alte impuritati, mentinand sanatatea parului.

Datorita tuturor acestor proprietati si beneficiilor pe care le aduce, uleiul de jojoba este folosit din ce in ce mai mult in produse precum sampoane, balsamuri, creme pentru fata, lotiuni de corp, produse de ingrijire a unghiilor si multe altele.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *