Verighete din titaniu – pro si contra

verighete titaniu

Desi purtarea de verighete este o veche traditie europeana, astazi s-a raspandit in intreaga lume. Acest obicei de purtare a verighetei difera de la un loc la altul, in unele tari verigheta este purtata pe inelarul mainii stangi, in altele pe inelarul mainii drepte. De obicei verighetele sunt confectionate din aur, insa trendul in zilele noastre a adus si alte variante precum verighete din titaniu, paladiu, platina si altele.

Verighetele din titaniu, desi au castigat o mare popularitate, prezinta avantaje si dezavantaje pe care cuplul trebuie sa le ia in considerare in momentul in care le aleg.

Avantaje

Resistente la uzura – titaniul este un metal dur, dar usor. Datorita acestor proprietati, nu se deterioreaza datorita presiunii si sunt foarte potrivite pentru purtarea zilnica. In acelasi timp sunt rezistente la umiditate, soare si intemperii, nu se zgarie si nu se deformeaza.

Siguranta – multi se intreaba daca purtarea verighetelor de titaniu prezinta riscuri pentru sanatate, insa titatiul nu provoaca reactii alergice asupra pielii. Verighetele din titaniu sunt hipoalergenice, asadar pot fi purtate si de persoane care au alergii la diverse metale. Avantajul lor este ca nu se decoloreaza si isi pastreaza acelasi aspect stralucitor pentru o perioada indelungata.

Dezavantaje

Nu pot fi modificate, marite sau micsorate. Daca verigheta realizata este prea mare sau prea mica, trebuie returnata, intrucat marimea nu poate fi modificata. Astfel este foarte importanta luarea masurilor exacte in momentul plasarii comenzii.

Stralucirea nu foarte intensa – desi au castigat multa popularitate in perioada recenta, nu pot fi comparate cu stralucirea si valoarea celor confectionate din aur sau platina. Titaniul are propria sa stralucire, insa este mai redusa comparativ cu cea a metalelor pretioase din care se realizeaza verighetele.

Avantajele si dezavantajele sunt echilibrate, asadar decizia finala ramane la latitudinea cuplului. Daca se cauta in principal verighete rezistente si la costuri mai reduse, verighetele din titaniu sunt o buna optiune.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *