discutii

Atunci cand vorbesti cu tine insuti reusesti sa te eliberezi de sentimente care te apasa, reduci nivelul de stres si iti imbunatatesti de asemenea capacitatea de concentrare si memoria. Vorbind cu tine insuti te ajuti in numeroase feluri. Este ca un proces prin care reusesti sa iti asculti vocea interioara.

O modalitate foarte buna de a ramane atent si de a-ti imbunatati capacitatea de concentrare spre obiectivele propuse este sa ai o discutie cu tine insuti. Trebuie sa iti reamintesti periodic sarcinile asupra caruia trebuie sa ramai focusat.

Atunci cand simti ca toata motivarea ti-a disparut, ca ai o decadere totala a vointei, poti sa te auto-motivezi, de multe ori aceasta fiind o optiune mai buna decat cea de a apela la un discurs motivational al alteipersoane. Discutiile pozitive cu propria persoana pot face adevarate minuni din punct de vedere al auto-motivarii – e ca si cum te-ai incurasa sa depasesti un anume obstacol.

Aceasta tehnica a discutiilor cu propria persoana te ajuta sa faci mai usoara o prezentare importanta, sau un alt scenariu in care trebuie sa expui propriile idei in fata altora. Cand trebuie sa detaliezi un proiect in fata superiorilor sau a unor clienti, situatia in sine iti creeaza o stare de nervozitate. O modalitate de a te calma este sa repeti prezentarea in fata oglinzii, pentru a vedea unde poti sa mai imbunatatesti unele lucruri si pentru a-ti recastiga increderea in sine.

Atunci cand discutia cu propria persoana pastreaza o nota pozitiva, vei observa ca vei reusi sa gestionezi mai usor situatiile stresante sau care iti provoaca stari de anxietate. Studii si cercetari realizate de specialisti in psihologie arata faptul ca folosirea discutiilor cu propria persoana este cea mai constructiva modalitate de a depasi, reduce si chiar preveni stresul.

Discutiile cu propria persoana te ajuta de asemenea sa iei si cele mai potrivite decizii. Vei reusi astfel mult mai usor sa rezolvi conflicte si situatii dificile, analizand toti factorii in favoarea si impotriva deciziei de luat. Astfel cand ai o problema, pe langa un ajutor din exterior, poti sa incerci sa cauti o rezolvare si discutand cu tine insuti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *